Klik og se annoncen

Af John Hansen

Masser af cykelløb venter forude. Masser.

Og her tænker vi ikke blot på Tour de France ved Korsør og Vemmelev 2021.

Ej heller på Danmark Rundt etapestart i Korsør lørdag den 24. august.

Nej, i første række gælder det et stort CUP-løb (DGI her på Sjælland) i og ved Vemmelev på tirsdag den 20. august.

Vemmelev rundtur

DGI og andre arrangerer nemlig den tirsdag aften 20. august fra kl. ca. 18 til 20.30 dette cupløb for seniorer.

Og omkring 150 friske ryttere ventes at deltage i fem forskellige senior-klasser.

Der køres fem gange på en rundstrækning i og ved Vemmelev.

Forventninger

Fra arrangørside har vi bl.a. fået at vide:

At DGI og Salto Systems Nordic Cycling her afvikler den sjette og sidste afdeling i serien af motionscykelløb, som DGI arrangerer under navnet SNOW FUN - BIKE CUP powered by DGI.

Løbet køres som nævnt på en rundstrækning i og omkring Vemmelev med start og mål på Borgergade i Vemmelev.

Løbsserien laves af DGI med det formål, at give cykelmotionister en mulighed for at konkurrere under kontrollerede forhold, hvor førerbiler fra Skoda Slagelse, rutinerede motorcykelmarshalls og flagposter hjælper med at guide rytterne rundt på ruten og uden om den øvrige trafik.

Samarbejdet

Samarbejdet mellem DGI og Salto Systems Nordic Cycling opstod, da den klub der skulle have arrangeret løbet sprang fra. Salto Systems Nordic Cycling trådte til og har valgt at arrangere løbet på hjemmebanen ved Vemmelev. Formand for Salto Systems Nordic Cycling Benny Bo Nielsen håber at løbet vil øge den lokale interesse for motionscykling.

Han opfordrer derfor til at cykelinteresserede og beboere langs ruten kommer og hepper på de mange cykelryttere, der skal køre løb mellem klokken 18 og 20.30 på tirsdag.

Støtte til handicap

Benny fortæller at Salto Systems Nordic Cycling ikke er en helt almindelig motionscykelklub. Som mange andre cykelhold samler vi ind til et godt formål, men måden vi gør det på er, at vores navnesponsor betaler for hver kilometer vi cykler til motionscykelløb. Det beløb er blevet til mere end 100.000 kroner til Dansk Handicap Idræt i de fem år som klubben har eksisteret.

- Selv om nogen af os kan lide at køre stærkt, så er Salto Systems Nordic Cycling en klub for alle der har lyst til at cykle motionsløb uanset niveau og form.

Hvis der nogen der har lyst til at være med i klubben, kan man møde op i Vemmelev på tirsdag eller møde op til klubbens træningsaftner onsdag kl. 18 ved Vemmelevhallen.