Klik og se annoncen

Af John Hansen

Dejlig er Jorden' var indgangssalmen kl. 17 til årets og byrådsperiodens allersidste sværdslag i det berømte folkevalgte råd i Slagelse storkommune.

Og bortset fra et enkelt dramatisk optrin kl. præcis 18.20, så formede det meste af mødet sig som sagligt, stille og roligt i en pæn atmosfære.

Og der var jo også ganske mange byrødder, der sad der for allersidste gang - med tidligere borgmester Jens Jørgensen (indvalgt første gang i 1982), Bodil Knudsen og Niels O. Pedersen som nogle af de mest garvede.

Ballade i salen

Da der på denne dag endelig skulle laves ballade var det da også et af de yngste medlemmer, Tonny Borgstrøm (Uden for partierne), der stod for uhyrlighederne.

Som en anden ulydig skoledreng gentog han - skarpt og højlydt - fire gange på få sekunder, at Henrik Brodersen (hans gamle partikammerat fra DF) var 'en løgner og utroværdig' i en sag om strandrensning af tang.

Og jo, stanken hang faktisk i lokalet, og man troede næppe sine egne øren, da Borgstrøm bare blev ved og ved: 'Hr. Løgner. Svineri!'.

'Sluk for ham'

Her var ingen Secret Service mænd til at gribe ind og overmande den formastelige, men borgmester Stén Knuth tog i stedet ordet fra ham, idet han meldte 'Sluk (for mikrofonen). Jeg gider ikke høre mere på dig.'

Tonny B. nåede kun lige, at returnere, at han var 'glad for du ikke blev genvalgt som borgmester.'

Og så gik mødet ellers pænt videre med de 37 punkter - inklusive pesticider og psykiatriunderskud, som Enhedslisten til sidst fik sat spørgsmålstegn ved - inden alle var inviteret til fællesspisning.

EL og særligt underskud

At Thomas Clausen - tilbagevendt fra en svær lungebetændelse - stillede spørgsmålstegn ved endnu et underskud på handicap- og psykiatriområdet, fandt bl.a. Dansk Folkepartis Ann Sibbern 'meget relevant'.

Det var nemlig svært at finde ud af om skylden, ifølge Clausen, kunne være administrative fejl eller konsekvenser af en konflikt.

Udvalgsformand Anders Koefoed, V, måtte dog blive svar skyldig, idet han (og man) endnu ikke har fået svar fra KL vedrørende problematikken. 'Vi må håbe snart at få et svar,' noterede Koefoed.
Onsdag kom det dog frem i Sjællandske, at KL slet ikke mener, der er nogen sag...de mener ikke at skylde Slagelse nogen form for svar.

Veteran-strategi?

Af andre punkter, inden Stén Knuth kl. 18.44 kunne sige 'Tak til tilhørerne, tak til pressen', var bl.a. noget om veterantilbuddene, udgået fra Slagelse og dets ihærdige koordinator.

Helle Jacobsen, V, ønskede både større synlighed og en egentlig veteran-strategi, bakket op af næsten alle inklusive Ann Sibbern, der også lagde vægt på en årsrapport omkring arbejdet.

Enhedslistens Jørn Melchior Nielsen undlod dog at stemme, fordi det handlede om 'Danmark i krig.'

Skoleliv på Øerne

Flere lokalplaner røg fra EPM-udvalget ud i otte ugers høringer med tilhørende borgermøder i januar.

Og så var der en fortsættelse af skolelivet på Omø, hvor man skulle have besat fem pladser i en skolebestyrelse - på en skole, der kun rummer fire elever, hvoraf de to er søskende.

Også Steen Olsen, Soc., anbefalede juleønsket fra øerne og 'det lokale engagement'.

Og historiestærke Olsen mente i øvrigt, at en eventuel 'ø-krig vil kunne afgøres på Stigsnæs Skanse.'

Jens J.: Bog-travlt

At sige farvel til Bodil Knudsen, Kurt Rasmussen, Johnny Persson og andre var da også præget af nogen vemodighed.

Jens Jørgensen, tidl. konservativ MF og borgmester med mange tusinde personlige stemmer bag sig i gl. Slagelse, sagde også farvel. Og 'både ja og nej' til vemodighed og savn fremover.

Selv har han rigeligt travlt med alt muligt andet, fortalte han Uge Nyt: 'Jeg er bl.a. igang med en ny H.C. Andersen-bog. Og en stor roman, der går tilbage til besættelsens tid. Jo, jeg har masser at tage mig til.'

Villum på Borgen: Skatteaftale!

LA's Villum Christensen var på sin gamle plads ved siden af broder Troels - sidstnævnte i det ekstra fine puds den dag.

Og på spørgsmålet om de næste, afgørende dage på Christiansborg (op til fredag 22. dec.) svarede Villum i mandags: 'Hvad der kommer til at ske? Ved det ikke. Alt kan ske...vi er til gruppemøde hver eneste morgen i denne tid.

Jeg er dog ret sikker på, at vi holder fast i aftalen, om at skatteaftalen sikres. En aftale som Løkke har bekræftet,' siger Villum til VDonline.

Og tirsdag aften faldt der jo så mere ro (og udsættelse) over sagen, som det fremgik af to pressemøder hos hhv. LA og statsministeren.