Klik og se annoncen

Af John Hansen

Så er det her i denne uge absolut sidste chance med hensyn til Iværksætterprisen 2018.

Slagelse Kommune har som bekendt rigtig mange dygtige iværksættere, og i forbindelse med årets Erhvervs Award til november vil en af dem modtage Iværksætterprisen 2018.

Og nu her midt i august er det så sidste chance for at indstille en kandidat, og styregruppen bag prisen opfordrer alle, der kender en engageret og dygtig iværksætter til at indstille vedkommende.

Alle typer

Alle typer af virksomheder kan være med i kapløbet om at vinde æren, smuk glaskunst udført af Branka Lugonja, samt en omfattende rådgivningspakke inden for forretningsudvikling.

De eneste krav er, at virksomheden hører til i Slagelse Kommune, og har et CVR-nummer der ikke er over tre år gammelt på tidspunktet for indstillingen.

Bolette: Skulderklap...

- Indtil videre har vi modtaget syv indstillinger, og det er nogle rigtig gode kandidater, men vi vil altid gerne have flere. Det handler jo også om at give et skulderklap til iværksætterne. Selvom man ikke vinder, er det en anerkendelse at være indstillet, og i år er der også præmiering til de to kandidater, der er med i opløbet. Alle kan indstille, så hvis man har en nabo, ven, et familiemedlem eller bare en virksomhed, man har lagt mærke til, så kan man indstille vedkommende via vores hjemmeside, siger Bolette Trier Nissen, der er erhvervskonsulent hos Slagelse Erhvervscenter og facilitator for styregruppen bag Iværksætterprisen.

Kandidater med drive

I styregruppen er de spændte på at se, hvilke kandidater der er indstillet til årets pris.

Britta Olsson fra virksomheden Balance ApS, der tilbyder rådgivning inden for arbejdsmiljø og APV, samt en række coaching- og trivselsforløb for private og erhvervskunder, har været en del af styregruppen siden prisen blev indstiftet for fem år siden.

- For mig handler det primært om, at kandidaterne har drive og engagement. At de har en idé og en passion, der kan holde fremadrettet. Så betyder det mindre, om de har potentiale til at ansætte mange medarbejdere. Vækst kan også ske i samspil med andre virksomheder, så man på den måde udvikler. Jeg synes, at prisen er med til at sætte det lokale iværksætteri på dagsordenen. Vi viser, at vi sætter pris dem, der kaster sig ud i det. Der er mange priser til de store etablerede virksomheder, men det er også vigtigt, at huske dem der er på vej.

Personligt synes jeg, at det er givende at være med i dommerpanelet. Her får jeg lov til at møde nogle mennesker, der virkelig brænder for deres idéer, og jeg kan kende det fra min egen opstartsperiode. Det er virkelig inspirerende, siger hun.

Styregruppe

Iværksætterprisen uddeles ifølge erhvervskonsulent Morten Hass Augustsen af en styregruppe bestående af disse personer:

Morten Prüsse, Slagelse Erhvervscenter, Britta Olsson, Balance, Lars Thurø Møller, Ret&Råd Advokater Slagelse, Hans Jørn Andersen, Momen2, Jesper Ehlers, PWC.