Klik og se annoncen

Af John Hansen

Hvilken samling af årets største og bedste danske idrætsudøvere, trænere og ledere.

Og så manglede vi endda nogle særlige personer live i Boxen - primært da fænomenet Viktor Axelsen, men også Caroline Wozniacki, Christian Eriksen, Mikkel Hansen og Slagelses store cykelhelt Niklas Larsen.

Unge Niklas der også i 2017 har vist så store evner på såvel bane som landevej.

Mange spændende navne...

Til gengæld havde vi Tom Kristensen, Pernille Blume, Pernille Harder, Maja Alm, Jesper Nøddesbo med mange flere.

Og sammen med HKH Kronprins Frederik - Danmarks aktive og yderst idrætsglade prins - også hele det politiske niveau i form af bl.a. finansminister Kristian Jensen (selv fra Herning), innovationsminister Sophie Løhde, justitsminister Søren Pape Poulsen og integrationsminister Inger Støjberg.

De to sidstnævnte har begge, sammen med nu tidl. borgmester Stén Knuth, i slutningen af 2017 netop været rundt i Nordbyen i Slagelse, og det var naturligvis med ærgrelse og beklagelse, at de Nytårsdag 2018 igen fra samme by havde set vanvittige angreb på brandbiler og politibiler...

Pape bebuder at man i Regeringen meget snart forsøger med en ny pakke på området.

Fingeren på aftrækkeren!

Apropos justitsministeren, så må vi også sige, at vi sjældent har set så meget skarpt bevæbnet politi samlet som denne aften i Boxen.

Politifolk patruljerede to, fire eller ovenikøbet seks sammen i hele komplekset - og den enkelte betjent havde påfaldende fingeren direkte på aftrækkeren. Klar til lynsnar handling. Faktisk lidt uhyggeligt!

Borgmestre på stribe

På borgmesterplanet mødte vi i forleden i Boxen bl.a. Herningværten Lars Krarup, nyvalgte Ulrik Wilbek fra Viborg og John Dyrby Paulsen fra Slagelse.

Og nogle kunne mene, at John Dyrby, Soc., her godt kunne lære lidt af sin V-kollega Lars Krarup, der med stor støtte fra Georg Sørensen og andre driftige erhvervsfolk har fået den ene succes efter den anden op at stå ude på Heden... langt fra Århus og København.

John Dyrby førte i øvrigt under opholdet i Herning og MCH gode samtaler med flere kolleger, ikke mindst dem fra Ballerup ved samme bord i salen.

Ny inspiration...

Med i Herning havde borgmesteren bl.a. kommunens idrætskonsulent og Team DK-kontakt Puk Kirkeskov Hvistendal, som også var aktiv for at søge ny viden og nye, nyttige kontakter.

'Og det gør man altså her i Herning. Det er et rigtigt godt samlingssted for både idrætsfolk, ledere og kommunalt arbejdende. Jeg får altid nye ideer og svar her også på nogle helt konkrete punkter,' fortalte Puk til Søndagsavisen.

Godt nyt fra skole- og DIF-fronten fortalte også Lotte Büchert, gymnasierektor og medlem af DIF's bestyrelse og den danske olympiske komité.

Møllers sidste år

En af 'nyhederne' fra DGI's formand Søren Møller - tidligere forstander på Gerlev Idrætshøjskole og habil Hashøj IF-håndboldspiller - var desværre, at den gode Søren stopper på sin post her i november 2018.

'Jamen, så har jeg skam også været der i 17 år, og så kan det vel også være tiden at finde en ny formand,' smilede hr. Møller.

Med henblik på dette år specifikt skal de løbende ting primært fortsætte, ligeså det forbedrede brede samarbejde med også DIF og Niels Nygaard.

Udsat for jokes og vitser...

Flere - herunder Søren Møller, Helge Sander, Ulrik Wilbek og Helge Sander - spurgte naturligvis nok til, hvordan det står til i Slagelse?

'Jamen, hva' sker der lige?' lød det nogle gange til Deres udsendte.

'Du siger, I skal ha' et billede af borgmesteren, men hvem af dem?' lød det skæmtende... Mens en redaktørkollega fra det østjyske utvetydigt mente, at 'I da vist ikke har demokrati i Slagelse'.

Ak ja, sådan er det at være fra Slagelse i denne tid. Hvor man stadig også kan blive spurgt ind til fallitboene FC Vestsjælland og Anja's Dreamteam...

Py-ha da.

FCM & SBI i godt samarbejde

Og når den med brandbiler og politi i Slagelses ghetto'er også lige var vendt, så lød der dog heldigvis mere positive toner fra DBU og Team Danmark.

FCM-direktør Claus Steinlein glædede sig stort over samarbejdet mellem Midtjylland og det nye Slagelse B&I og over de unge vestsjællandske fodboldtalenter på akademiet.

Og DBU-direktør Claus Bretton-Meyer så med forventning til Fodbold-Slagelses nye lokale fundament og p.t. flotte førsteplads i Danmarksserien. SBI der med cheftræner Ulrik Balling mandag aften genopstartede træningen.

'Jo, det bør vel kunne give en 2. div.-plads, men der skal altså stadig samles mange points ind her i foråret 2018,' pointerede Bretton-Meyer.

Han ved, som Balling, at man ikke skal sælge skindet, før bjørnen er skudt.

VM-plads i Rusland

DBU-chefen så i øvrigt positivt på Danmarks vigtige deltagelse ved sommerens VM-slutrunde i Rusland. En god, spændende pulje er vi havnet i - med første kamp mod Peru lørdag 16. juni kl. 18.

'Og jeg synes, vi har fundet et godt hotel, en rigtig god base, lidt midt i det hele. Rusland er jo stort. Og vi ved, at de helt store nationer altid sætter sig på de allerbedste lokationer...vi andre skulle jo lige kvalificere os først,' som Bretton-Meyer udtrykte det.

Fodboldkvinder i ilden

Om mandagen skulle Bretton-Meyer i hovedstaden mødes med kvinde-komissionen ledet af Helle Thorning-Schmidt - for at komme videre. 'Og at man melder fra til en VM-kvalifikationskamp må aldrig ske igen,' noterede Thorning her.

I Herning hørte vi nogle udpifte Mads Øland (Divisionsforeningen og fodboldpigernes grove forhandler), mens landsholdsspillere i salen dog sagde til Søndagsavisen, at 'hvis ikke man var stået fast, så havde vi aldrig fået en aftale.'

Pernille Harder forklarede, at man nu må kvalificere sig enten via en 4-0-sejr hjemme over Sverige eller via det nok mere sandsynlige play-off.

Håndboldherrer i fokus

Håndboldfolkene (herrerne) glæder sig til at skulle igang med en ny EM-slutrunde denne lørdag aften kl. 20.30 mod Ungarn (TV 2).

Såvel Lars Christiansen som Jesper Nøddesbo og den tidl. landstræner Leif Mikkelsen så meget optimistisk på mulighederne, selvom netop Ungarn jo slog os ud af VM sidste år.

Danmark er p.t. kanonstærke på alle positioner, selvom visse skadesproblemer kan bekymre.