Klik og se annoncen

Af John Hansen

Så kom Slagelse stadion igang igen med en omgang rigtig fodbold.

Lørdag her op til påskeugen blev der efter hele fem måneders stilstand budt på 2017-premiere i Sjællandsserien, da Slagelse B&I's førerhold (10 sejre ud af 11 i efteråret) tog imod gæsterne fra Haslev.

Og små 500 tilskuere kunne se SB&I sejre fortjent med 2-0 i en ægte premierekamp med både ups and downs.

Det første mål?

Cheftræner Ulrik Balling havde på forhånd lovet et tændt hjemmehold fra start, men når store dele af 1. halvleg alligevel blev lidt tamme, så skyldtes det nok, at Slagelse ikke klarede at score et hurtigt føringsmål.

Det vigtige første mål er jo ofte det sværeste. Og de rød-blå fik ikke udnyttet et par pænt store chancer i starten.

Frede & Grønne farligst

Allerede i det 7. minut fik Frederik Christensen en mulighed tæt foran Haslevmålet, men 'Frede' fik ikke rigtigt ram på bolden.

Og tre minutter senere havde tilbagevendte Rasmus Grønne - der i øvrigt spillede en stor kamp - et godt hovedstødsforsøg, som gæsternes keeper dog reddede på selve stregen.

'Åh ja, her skulle jeg nok have scoret. Men jeg fik ikke placeret hovedstødet ordentligt,' forklarede Grønne efter kampen til VDonline.

Bedste opspil

Også i 1. halvlegs 24. min. (Frederik-forsøg tages af keeperen) og 32. minut havde SBI gode muligheder, dog uden scoring.

I 32. minut oplevede man et af hjemmeholdets allerbedste angreb, da bolden spilledes flot op nedefra - fra anfører Patrick Venzel via Mathias Bjaldby i højre side til Frederik Christensen. Og måske FC selv skulle have afsluttet i stedet for at spille på tværs til Adam Kolberg, der lige akkurat ikke nåede frem til tværpasningen.

0-0 ved pause, hvor SBI's debuterende målmand Sebastian Christensen næsten ikke rørte bolden.

Patrick først og sidst!

Efter en omgang træner-skældud i pausen gik Slagelse på med krum hals fra starten af 2. halvleg.

Frederik Christensen afsluttede dog med højrebenet svagt på målmanden (53. min.), inden Slagelse endelig kom foran 1-0 efter lige godt en times spil.

Energiske Patrick Andersen erobrede flot bolden og satte lige så fint Frederik C. i scene i højre side, og dennes hurtige gennemløb blev brutalt behandlet af de hårde Haslevfolk - med straffespark til følge (ligesom FC måtte humpe ud af kampen for en stund).

Patrick Andersen omsatte fra 11 meterpletten vældigt sikkert. Hårdt og præcist, nede i venstre målhjørne: 1-0.

Anfører gik forest

Slagelse fortsatte i det følgende med at skabe nogle pæne chancer. Fortsat med anfører Patrick Venzel (nr.8) som det løbestærke omdrejningspunkt sammen med Patrick Andersen.

Også andre lyste op i glimt. Luimes viste sin farlighed, og nede bagved fik hurtige Niklas Venzel ryddet op, da holdet var lidt i knibe.

I 80. minut blev det 2-0 til Slagelse, da fighteren Matthias Bjaldby blev spillet godt op i højre side, og Bjaldby (som vi beskrev ham sidste tirsdag) var dygtig og kold nok til at cementere sejren. Fladt skud nede til venstre: 2-0.

Kort før sluttid traf en ærgerlig Frederik Christensen med et venstrebensskud blot indersiden af målstolpen, så det blev ved de 2-0.

Træneren: Sejren vigtig!

Vi talte med en rimelig tilfreds SBI-træner Ulrik Balling lige efter slutfløjtet:

'Jo, jeg kan bestemt være tilfreds med en premieresejr og tre nye points. Også godt at vi holdt dem fra at komme til de store chancer.

Med hensyn til præstationen som sådan var det vel lidt op og ned. I perioder oppe, i perioder nede. Sådan er det ofte med premierekampe. Men nu er vi igang,' smilede Balling.

Inden det Skærtorsdag går løs i Næstved - og den 17. april, 2. Påskedag kl. 13, spiller Slagelse atter hjemme, og det mod Køge.

Husk: Tirsdagens EM-hold

Sluttelig vil vi lige minde vore læsere om, at de meget gerne må komme på Slagelse stadion her tirsdag aften.

Da er der lagt op til fodboldfest med det kvindelige danske EM-landshold mod Finland kl. 19 (gratis entré). DBU's Fan-zone omkring stadion åbner kl. 17!

Der ventes 3.-4.000 tilskuere og dermed også god stemning, når DBU-teamet ankommer med Pernille Haarder, Nadia Nadim & Co. i spidsen. Julie Trustrup desværre ved sidelinien...

Og vi håber, at kommunen er klar med en nogenlunde god grønsvær på stadion - i lørdags var den lidt svær at spille på.