Klik og se annoncen

Lørdag åbnede Sejers Konditori i Slagelse. Pia og Martin Larsen, som gennem 11½ år har drevet det populære Sejers Konditori i Sorø, har overtaget lokalerne på Priorgade 1B, og dermed skulle der gerne være sat punktum for den senere tids hyppige udskiftning på stedet.

Martin, 39, er uddannet bager, mens Pia, 35, oprindelig er frisør - og efterfølgende udlært chocolatier og ismager. Parret bor i Sorø med deres to børn på hhv. fem og syv år, og trives med deres travle bagerliv.

LÆS OGSÅ: Optik Skælskør: Vi er ikke som de andre

Prisvindende bagværk

Sejers Konditori har de seneste ti år hentet ganske mange priser hjem for deres bagværk. Senest ved kåringen af 'Danmarks Bedste Brød og Kager', hvor Sorø-brødet var blandt de tre bedste i hele tre kategorier: 'Danmarks Bedste Tørkage', 'Danmarks Bedste Fuldkornsbrød' og 'Danmarks Bedste Rugbrød',

- Det var en vild dag, smiler Pia.

I Slagelse kan kunderne se frem til en forretning med traditionelt bagværk: brød, kager, småkager, rugbrød m.m. En del bages i forretningen, hvor der er indrettet en plads. så bageren kan stå i selve forretningen og arbejde, mens andet leveres fra forretningen i Sorø. Der er i forretningen også mulighed for at slå sig ned med en kage og en kop kaffe m.m.

Bestsellere fra Sorø

Sortimentet i Slagelse bliver ikke helt så bredt som i Sorø. - Men alle vores bestsellere tager vi med herop, oplyser bagerparret, som i Slagelse i første omgang har ansat en bagersvend og en lærling, samt to piger til forretningen.

- Og så trækker vi lidt på dem vi har i Sorø. Vi ved ikke helt, hvordan det bliver. Vi tager det som det kommer, og prøver os lidt frem, smiler Pia, som selv vil være en del i Slagelse-forretningen, og den første uges tid er det Martin, som står og bager i forretningen.

At Pia og Martin Larsen fandt vej til Priorgade var iflg. deres eget udsagn lidt af et tilfælde.

- Men vi har alligevel kigget lidt til Slagelse de sidste par år.

Åbningstiderne er udvidet lidt i forhold til tidligere. På hverdage holdes åbent kl. 6.30-17.00, og i weekenden kl. 6.30-16.00.