Klik og se annoncen

Af John Hansen

Som bekendt er en Slagelse Kommune - der i forvejen er ret belastet på ledighed og arbejdsløshed - nu ramt yderligere hårdt af coronakrisen.

Vi fortalte bl.a., at mere end 1.000 lokale borgere indenfor blot fire ugers tid er ramt af pludselig ledighed.

Det har fået Knud Vincents, V gruppeformand og borgmesterkandidat og Stén Knuth, V byrådsmedlem, til at sætte ekstra fokus på udfordringerne. Ikke mindst for de unge.

Nye konkrete forslag

'Slagelse kommune er særligt udfordret ift ledige - særligt ungegruppen.

Derfor har Venstre foreslået at vi gør en ekstra indsats ift de mange unge ledige vi får.

Mange unge, som før har klaret sig selv ved hjælp af timelønsjobs, har nu udfordringer med at få disse jobs,' siger Vincents og Knuth.

'Derfor foreslår Venstre: - Lav et videomøde med de unge - hvad der er deres udfordringer - og hvilke ideer har de unge selv i forhold til at kunne hjælpe til i et samfund, som er delvist lukket ned.

Lav en JOBbank for unge, som med oplæring kunne blive en arbejdskraft i de kritiske eller frivillige områder.

Flere forslag

De fortsætter: 'Der skal tilbydes ekstra hjælp/indsats i jobsøgningen til fx dagligvarebutikker eller andre steder, som har åbent.

Der skal tilbydes hjælp/rådgivning til at starte op, som iværksætter, som små selvstændige/timelønsjobs på eget initiativ med vareudbringning, havehjælp eller lignende.

Særligt tilrettelagt uddannelse for unge via bl.a. ZBC.

Der afsættes 5 mio. kr. for en start. Økonomiudvalget bliver projektudvalg. Opgaven udføres og varetages af Ungehuset og UU, i tæt samarbejde med Erhvervscenteret.

Vi har givet forslaget, og må se om der vil være opbakning til at arbejde videre med det,' påpeger Venstrefolkene fra Slagelse byråd.