Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der sker noget i Slagelse Håndboldklub - og ikke kun på ungdomsfronten.

Således har både damer og herrer lige vundet nogle særdeles vigtige seniorkampe.

Damerne spiller som bekendt i 3. division, og i weekenden tog holdet til Øresund, hvor man flot sejrede 25-20.

Træner Sebastian Hedemann kunne glæde sig over, at det unge SHK-hold her - efter en række gode kampe på hjemmebane - nu også kunne vise noget af potentialet på udebane.

Og med sejren ligger Slagelse nu pænt midt i divisionen.

Pokalsucces

Herreholdet i Slagelse HK indeholder også ambitioner om 3. division - måske allerede i 2020.

Man har fået nye trænerkræfter og også vigtige nye spillere, og samlet har de nye og 'de gamle' slået bedre og bedre til.

Eksempelvis i pokalturneringen, hvor SHK-holdet har imponeret nu flere gange.

Således har man slået to 3. divisionshold ud af Pokalen.

Sejre på stribe...

Først gik det ud over Rudersdal og her forleden slog Slagelse så - efter en bred holdpræstation - Øresund med cifrene 29-27.

Samtidig fortsatte SHK her i søndags sin sejrsstime, da man i Hønghallen skulle ud i top- og lokalopgør mod Løve-Høng.

Og Slagelse HK tog begge points i den kamp via cifrene 24-20, og dermed røg de rødtrøjede helt til tops i Kvalifikationsrækken, mens Løve Høng og Hashøj er placeret pænt midt i tabellen.

Årets Ungdomsforening

Kit Frimark fra Slagelse HKs bestyrelse og eliteudvalg har tidligere fremhævet:

- Ønsket om oprykning betyder ikke, at klubben går ud i en stor økonomisk satsning. Vi gør det rigtig godt på ungdomssiden.

Slagelse HK har i år opnået at blive kåret som Årets Ungdomsforening i HRØ (Håndbold Region Øst), men vi ønsker også at have seniorhold, som ungdomsspillerne kan se op til og kan se frem til at rykke op på, når de selv bliver seniorer.

Kit Frimark peger ligeledes på, at et godt træningsmiljø og et fornuftigt divisionsniveau kan gøre klubben attraktiv for spillere ude fra, ligesom spillere, der som ungdomsspillere har optrådt i den røde Slagelse-trøje, kan vende hjem igen.

Tilbage til Slagelse

SHK har et godt stykke tid haft Sander Tengberg tilbage fra KSEH (Korsør-Slagelse), og har i denne sæson fra samme klub fået Mathias Thomsen. Også en fløj som Kasper Fyrkov er igen kommet igang med håndbolden...

Senest som nævnt den 25-årige bagspiller Mathias Thomsen, der er en vigtig brik i klubbens planer om at rykke op i 3. division.

Mere om Mathias

Mathias Thomsen har optrådt i ligaen og 1. division for TMS Ringsted samt i 1. og 2. division for Korsør Slagelse Elitehåndbold. Han har også spillet for Ajax København.

- Jeg prioriterer nu min uddannelse og mit arbejde i forsikringsbranchen over håndbolden, siger Mathias Thomsen.

- Og jeg har altid sagt, at jeg ville slutte min håndboldkarriere i Slagelse, der er min barndomsklub. Det skal ikke forstås sådan, at jeg er på vej til at stille håndboldskoene på hylden. Der er forhåbentlig mange gode håndboldår i mig endnu, og jeg glæder mig til at være med til igen at skabe et divisionshold på herresiden i Slagelse.

Sabroe & Lykke

Medvirkende til skiftet var også, at Per Sabroe sagde ja til at overtage trænerposten i Slagelse, og faktisk var det netop Per Sabroe, der foreslog klubben at tage kontakt til Mathias Thomsen.

Såvel Per Sabroe som Andreas Lykke står som trænere for SHK-herrerne.