Klik og se annoncen

Af John Hansen

Folketingsåret er åbnet med pomp og pragt - og med store krav og forventninger.

Fra oktober måned går det altid løs, og SF her i lokalområdet er nu repræsenteret af unge Astrid Carøe, der jo kommer fra Sorøegnen - og har gået i Slagelseskoler samt kommet meget i VestsjællandsCentret, kan vi forstå.

For hele verden

Astrid Carøe, der jo altså er SF Slagelse's nyvalgte folketingsmedlem, var i centrum af Slagelse i lørdags, hvor hun var at finde i SF's bæredygtighedsbod.

'Vi har været på Nytorv de sidste 4 uger, hvor vi har sat en bogcafé op på torvet. Vi sælger brugte bøger og overskuddet går til Red Barnet og Oxfam-Ibis projekt Hele verden i skole,' beretter Jørgen Grüner fra SF's byrådsgruppe i Slagelse.

Astrid er på Christiansborg blandt andet blevet uddannelsesordfører, hvilket man er meget glade for i Slagelse.

'De udfordringer vi står med i Slagelse Kommune, og som er med til at give os massive problemer i forbindelse med budget 2020 hænger tæt sammen med denne dagsorden,' siger Jørgen Grüner og fortsætter:

Vil bryde arven...

'Vi skal lykkes med at få flere unge igang med en uddannelse. Vi skal lykkes med at bryde den sociale arv. Det er en bunden opgave i Slagelse Kommune.

I SF Slagelse vil vi de kommende år udnytte, at vi har fået et stærkt medlem af folketinget, som kan være med til at skabe forståelse for de store udfordringer, vi har på Vestsjælland.'

SF-sager

Omkring middagstid kunne alle på Nytorv stille Astrid nogle spørgsmål om at komme i folketinget og om de kommende finanslovforhandlinger, hvor SF vil kæmpe for bedre velfærd, minimumsnormeringer og den grønne dagsorden.

Om torsdagen kunne man i øvrigt følge Astrid Carøe og de andre i tinget under den store åbningsdebat.

Her stillede Astrid også spørgsmål i salen, kunne vi se og høre på TV 2 News og Folketings-tv.

Lidt i fjantehumør kom hun vist også på et tidspunkt, hvor hun - på nogle af de bageste bænke i salen - tog mobil-fotos af SF-veninderne på pladserne ved siden af.