Klik og se annoncen

Af John Hansen

Socialistisk Folkeparti, SF, står ganske pænt i de seneste meningsmålinger.

Også Enhedslisten - hvor Linda Hansen stiller op for Slagelsekredsen - kan fremvise lovende tal netop nu.

Dermed kan Slagelse og Vestsjælland - jævnfør den set fra Slagelseside lidt dystre MF-artikel i Søndagsavisen forleden ('Katastrofalt valg for Slagelse?') - måske håbe på bedre fremtidig rød repræsentation på tinge...

SF står til to på Sjælland

'Som det ser ud lige nu med alle de forbehold der kan tages, så ser det ud til, at SF får to mandater på Sjælland (se bl.a. Altinget).

Jakob Mark fra Køge er vel ret sikker på den første plads, mens den næste kan med stor sandsynlighed godt gå til SF's lokale repræsentant, 24-årige Astrid Carøe,' påpeger SF's byrådsmedlem Jørgen Grüner fra Korsør.

'Astrid blev nr. 2 i vores interne urafstemning på Sjælland. Hun støttes af SFU på hele Sjælland og hun er valgt som folketingskandidat i tre kommuner.

Så hun står stærkt,' vurderer Grüner.

Samles om lokal kandidat

Personkampen i SF kan komme til at stå mellem Astrid og kandidaten fra Vordingborg, Anne Valentina Berthelsen...

Og det er jo her - som i de andre partier - at det så gælder om at få en masse personlige krydser.

'Så det bliver rigtigt spændende om vi igen kan få en lokal SF'er i folketinget,' mener Jørgen Grüner.

SF Slagelse holdt forleden sin årlige generalforsamling. Her blev der både snakket om folketingsvalg og diskuteret paradigmeskifte i flygtningepolitikken - 'det sidste var alle var meget oprørt over.'

Helle Blak: Sørgeligt!

SF Slagelse er klar til et Folketingsvalg, også hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen udskriver valget i morgen.

Det kunne generalforsamlingen konstatere efter en god debat om de aktuelle spørgsmål.

Der blev debatteret såvel lokale spørgsmål som landsdækkende temaer, så som det nyligt vedtagne paradigmeskifte i dansk flygtningepolitik.

'Vedtagelsen af 'paradigmeskiftet' markerer et ualmindeligt sørgeligt vendepunkt for den måde, vi behandler vores medmennesker på i Danmark,' udtrykker Helle Blak fra SF Slagelse.

Vil ha' nyt flertal...

'Når vi vedtager en politik, hvor mennesker på flugt fortsat skal leve i uvished, selvom der er givet asyl, så skaber vi en situation, hvor flygtningene konstant skal leve i frygt for igen at måtte vinke farvel til et trygt liv.

Det er helt umenneskeligt,' siger Helle Blak, der var enig med resten af generalforsamlingen i, at der forhåbentlig snart kommer et nyt flertal i folketinget.

Chancen til Carøe

Og apropos folketingsvalget, så vil SF Slagelse arbejde hårdt for at sikre sin lokale folketingskandidat Astrid Carøe et kanonvalg.

'Vi tror på, at Astrid Carøe har en rigtig god chance for at blive valgt,' siger Karl Arildsø, der er formand for SF Slagelse.

'Vi er meget glade for, at Astrid fik den fine placering ved urafstemningen i SF', siger Karl Arildsø, som tror på, at SF kan få to mandater på Sjælland.

'Hvis Astrid kommer i folketinget, er vi stensikre på, at Slagelse og hele Midt- og Vestsjælland får en god repræsentant med godt kendskab til området.'

Astrid: Mega fedt...

Astrid deltog selv i SF Slagelses generalforsamling og kommenterede det fremlagte valgkampoplæg med følgende:

'Det er mega fedt. Jeg glæder mig virkelig til den kommende valgkamp, og SF Slagelse har lagt et kæmpe arbejde i forberedelserne, som forhåbentlig sikrer et godt valg til SF og til mig i Slagelse Kommune.'

Den 24-årige Astrid Carøe er opvokset i Sorø og opstillet i Slagelse, Sorø og Ringsted.

Astrid Carøe er nr. 2 på SF's fælles liste i Region Sjælland efter urafstemning internt i partiet. Jakob Mark er nr. 1 på listen.

Velfærd og lighed

Astrid har et godt kendskab til Slagelse, hvor hun har taget sin studentereksamen.

Som SFU'er deltog hun aktivt i valgkampen i 2011, hvor hun var med til at sætte fokus på SFs mærkesager, så som bedre velfærd og mere lighed. Ved kommunevalget i 2013 var Astrid opstillet for SF Sorø. Her var Astrid meget tæt på at komme i byrådet. I dag bor Astrid på Egmont Kollegiet i København og går på universitetet.

Valgkampen har været i gang et stykke tid for Astrid. Hun besøger ofte de tre partiforeninger i lokalområdet for at diskutere og lytte til de udfordringer man oplever som sjællænder, f.eks. med dårligere og dårligere offentlig transport og stigende ulighed og fattigdom.

Grüner: Miljø og klima!

'Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet en lokal kandidat, der kender til de problemer, vi slås med i provinsen,' siger Jørgen Grüner fra SF Slagelse.

'De kommende år skal vi have meget mere fokus på miljø og klimaudfordringerne, og her er jeg helt tryg ved, at Astrid som ung og klimabevidst kandidat vil være med til at fremme den grønne dagsorden,' pointerer Jørgen Grüner, der er formand for Miljø, Plan og Landdistriktsudvalget i Slagelse Kommune.