Klik og se annoncen

Af John Hansen

Oplev Flemming Jensen i samtale med Margrethe Auken!

Lyder det som inviationen til en god og herlig, stor fest?

Ikke desto mindre var det det, der var fakta omkring begyndelsen af denne uge i Badeanstalten, flyttet fra Slagelse Musikhus.

En grå og kedelig mandag aften.

Julesalon a la politik

Her inviterede SF, støttet af Europanævnet, nemlig vestsjællænderne på gratis Politisk Julesalon. Hvis man nu ellers kunne få borgerne op af sofaen - på en i øvrigt VM-håndboldfri, spændende hverdag.

Og der kunne man så både lade sig underholde og informere...

Pingerne denne aften var SF's kendte, erfarne og også kontroversielle EU-parlamentsmedlem Margrethe Auken.

Og så entertaineren, den samfundsengagerede og kritiske Flemming Jensen - og nej, her havde det slet ikke noget med julekalender at gøre.

Vil du ha en præst med?

Dialogen var skam god og tilpas SF-venlig. I aftenens klare SF-miljø med rødder i 1960'erne og 70'erne.

Alligevel kunne sympatisør Flemming Jensen da ikke dy sig, da Helle Blak i nydelig grøn kjole havde været oppe og byde de 100 gæster velkommen.

Helle måtte nemlig - efter at have udtrykt sin store beundring for Margrethe Auken - fortælle, at hun desværre straks måtte gå igen, for at stryge op på rådhuset: 'Jeg har en kabale-ballade her i Slagelse, som jeg gerne vil hjælpe med til at gøre færdig,' noterede SF-gruppeformanden fra byrådet.

'Er du sikker på, du ikke skal ha' en præst med?' Replicerede Auken hurtigt.

Og så, lidt efter at Helle Blak var ude at syne - fyrede Jensen af:

'Hun styrtede da ud, hende den grønne dame - jeg er sikker på, at hun går efter muligheden for at kunne blive borgmester i 4 måneder engang i 2019!'

Den tog afgjort kegler.

Morsom i Slagelse, ha-ha

Flemming Jensen slog også fast, at det job han denne aften havde fået i Slagelse, vist ikke var så let endda.

'At gå ned og påtage sig en opgave med at skulle være morsom i Slagelse, det er sgu' svært - for det klarer I jo så udmærket godt selv for tiden,' fastslog Flemming Jensen.

Fra 4 til 0 til 1 til 2

Og jo, Søndagsavisen var naturligvis også med i den politiske julesalon den mandag. Vi har alligevel ikke været hjemme, siden valgkampen begyndte efter sommerferien... og så kunne vi jo lige så godt fortsætte ude i byen og følge op hos 'en vinder'.

Og jo, SF var jo faktisk en vinder ved valget i Slagelse 21. november. Hvor Helle Blak fordoblede sig til to - så hun også fik sin stærkt ønskede Jørgen Grüner med ind i byrådet.

Midt i SF's relativt store fremgang og glæde, må vi dog også huske, at to mandater næppe er hele 'potentialet' i Slagelse Kommune.

SF-dobbeltmoral?

For et par valg siden erobrede SF hele fire mandater til byrådet - men så røg man som bekendt ind i intern strid og uenighed også da man med Søvndal & Sohn kom i regering.

Det var dengang hvor også Lene Wibroe var fremtrædende i SF og i byrådet. Men nu er hun stadig medlem af partiet, men bestemt ikke af SF Slagelse.

Og det er hun ikke af flere grunde, én grund er 'dobbeltmoralen hos Helle Blak & Co.' med hensyn til, at man er imod partihoppere...men gerne selv tager imod en partihopper.

Som det skete da Helle Blak selv forlod Socialdemokratiet og så blev SF's eneste byrådsmedlem op imod dette valg.

Nu fik hun så også Grüner fra BUPL med ind i salen.

Udsyn - og den lokale fred

Aftenen i mandags bestod ellers mest af fokus på EU og Europa - ja hele verden.

Og solidariteten med alverdens flygtninge og indvandrere var heller ikke til at tage fejl af.

'Og jeg har ikke flyttet mig på det punkt, nej. Ikke som Mette F. og andre,' slog Margrethe Auken med syvtommersøm fast.

Inden hun gik, nåede Helle Blak - mere lokalt - også at sige til os, at hun snart tror, man har noget godt på vej. Hun vil gerne kalde sig 'fredsskaber'.

- Hvorfor foreslog du, at lige præcis Ann Sibbern kunne være viceborgmester, ikke Stén Knuth? Vil du bare have ham helt ud?

Blak: 'Jeg synes Sibbern på en måde har været en brobygger - ligesom jeg selv.'

Magten og borgmesterposten?

- Er det ikke korrekt, at du og Dyrby på valgaftenen udelukkende gik efter at få magten i hus, borgmesterposten placeret. Intet om politik, kun topposten besat?

Blak: 'Altså, vi gjorde, som man vel gjorde i alle Danmarks 98 kommuner: Fandt et flertal. Med borgmesterposten!

Og jo, jeg anså det ikke for at være muligt at forene S og V om netop borgmesterposten. Her var intet at gøre. Og jeg valgte så at stå bag John.'