Klik og se annoncen

Af John Hansen

Selvsagt var det Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen, Soc., der sagde de bevingede hyldestord fra Nytorvscenen, da SB&I's to oprykkerhold (et til 2. div., et til Sjællandsserien) forleden blev hyldet under Festugen.

John Dyrby er selv ganske sportslig - i modsætning til sin forgænger, taekwondokæmperen Stén Knuth, V, er Dyrby mere til badminton og en omgang crossfit - og som omtalt andetsteds, så priste han boldklubben for dens målbevidste arbejde med talentudviklingen.

En ærlig udmelding

Også Slagelseklubbens egne ledere og nøglefolk - som Dyrby roste for et kæmpe stykke arbejde - kom fint til orde den smukke solskinsdag på Nytorv, hvor flere hundrede borgere overværede seancen.

Senere kom to-tre tusinde yderligere til, da gjaldt VM Danmark-Frankrig pr. storskærm.

SBI-formand Michael Birkedal fremhævede som 'en ærlig udmelding', at man i den 130-årige gamle klub - Danmarks femteældste - slet ikke havde forudset, at man med to oprykninger på stribe allerede nu var tilbage i divisionerne.

'Det havde vi ikke forestillet os for tre-fire år siden... men vi kan jo også tage fejl i ledelsen,' erkendte Birkedal, der gjorde rede for et højt, højt tempo i arbejdet og udviklingen.

Points og udvikling

'Men hvis man vinder fodboldkampe nok, ja så rykker man jo op igen,' nærmest undskyldte MB med et smil på læben.

SBI-formanden roste 'de unge knægte' fra både 1. og 2. hold, der nu rykker op.

'Og det allervigtigste for os er udvikling,' pointerede Birkedal.

Balling: Slutspil i april '19

Cheftræner for førsteholdet Ulrik Balling blev spurgt om man kan være med også i 2. division?

Ulrik: 'Selvfølgelig kan vi være med. Men det er nogle andre størrelser, vi nu kommer op imod. Der er mange gode, store klubber.'

Ulrik Balling noterede om grundspillet i 2. division, der går indtil 13. april, at vi meget gerne vil med i bedste halvdel - med i slutspillet!

Sportschef: Store stimer...

Det kunne man lide at høre på Nytorv.

Hvor sportschef Søren Andersen mere udførligt gjorde rede for udviklingen de seneste måneder og år.

Her har moderklubben SBI i sandhed taget over, efter at FCV stoppede i 2015. Og det nye SBI åbnede bl.a. via en 3-1-sejr i Haslev den 13. august 2016, erindrede Andersen. Derpå rykkede man straks videre op med 18 sejre, 4 uafgjorte og nul nederlag.

'Vi ses til august'

Derpå fulgte også en succesrig tid i Danmarksserien - og en suveræn førsteplads. Ligesom andetholdet bankede kasser ind og også rykker op.

'Tak for opbakningen. Tak til sponsorer, fans, byen og kommunen,' pointerede Søren Andersen - som dog siden har trukket lidt i land på forventningerne. Der er nemlig så gode, store klubber med som bl.a. Frem (her åbner SBI 4. august ude), HIK, B 93, Brønshøj, AB etc. Så det bliver svært for SBI at nå oprykningsspillet...

'Men vi håber at se jer alle på stadion til august,' pointerer Søren Andersen. Første 2. div.-hjemmekamp er 12. aug. kl. 15 mod Marienlyst.