Klik og se annoncen

Af John Hansen

Mens Slagelse B&I's senior-førstehold - efter de seneste tiltrængte sejre i den aktuelle 2. division (nedrykningsspillet) - allerede så småt forbereder sig på den nye 2. division for efteråret 2019, så er klubben og dens ungdom grebet af ekstra stor jubel og forventning.

Og årsagen er denne: Klubben er af DBU netop tildelt den flotte og yderst vigtige to-stjernede licens indenfor talent- og eliteudvikling.

Det har man på SBI-banerne arbejdet på meget, meget længe...

Jubelbrøl i Slagelse

Forleden træningsdag klokken præcis 16 brød jublen således løs på stadion og i SBI ved Parkvej - 6 års hårdt arbejde havde belønnet sig.

En særdeles vigtig DBU-melding slap ud... også her på Vestsjælland!

Slagelse B&I kan nemlig nu bryste sig af at være en 2-stjernet licensklub.

Og de rød-blå kan endda - hvilket nok kan overraske mange i dagens Fodbold-Danmark - kalde sig den 22. bedste klub i landet inden for talent og eliteudvikling.

Slagelse er bedst!

Kigger man nærmere på DBU's nye rangeringsliste, topper Slagelse B&I faktisk i arbejdet for talent- og eliteudvikling her i området.

Slagelse er ikke blot foran flere 1. divisonsklubber og også superligaklubben Hobro, nej man er også højest placeret i hele vores område.

På listen ses det, hvordan Slagelse B&I eksempelvis ligger foran klubber som Næstved, Holbæk og endda Roskilde og Nykøbing.

Ikke uventet topper FCK og FC Nordsjælland den nye nationale, danske licensrangering.

En glad sportschef

Efter som nævnt 6 års hårdt langsigtet arbejde i talentafdelingen var det da også en vældig tilfreds sportschef i Slagelse B&I, Søren Andersen, der nylig modtog besked fra DBU, om at en 2-stjernet klublicens nu var landet.

'At vores U17 og U19 nu endelig skal spille med i den landsdækkende division er en kæmpe tilfredsstillelse for os i klubben,' siger Søren Andersen til VDonline og Søndagsavisen.

'Jeg er overbevist om at vi nok skal klare os i dette fine selskab og vores strategi og måden vi har grebet talentudviklingen an på - med vores lange seje træk - har vist sig at være det hårde arbejde værd,' pointerer sportschef Søren Andersen.

Et større perspektiv

Det er lidt af en drøm, der nu går i opfyldelse i Vestsjællands hovedstad.

'Vores 2-stjernede klublicens er helt fantastisk. Ikke kun for klubben, men også for Slagelse som by.

Vi kan nu sort på hvidt vise, at i Slagelse både kan og vil vi,' påpeger Mick Keller fra SB&I.

Klub, by og kommune...

'Det er et skulderklap til dygtige trænere, ledere og ikke mindst samarbejdet med kommunen om satsningen på talent og elitearbejdet.

Det her er et bevis på, at vi med idrætten er hinandens forudsætninger, ikke modsætninger,' understreger SBI-leder og bestyrelsesmedlem Mick Keller overfor VDonline.