Klik og se annoncen

Af John Hansen

En klub er ikke kun førsteholdet.

Omend SBI Slagelses 2. divisionshold naturligvis er 'flagskibet,' der helst skal reddes i den aktuelle havsnød - som kan aflæses i tabellen.

Men da sportsredaktionen her forleden sad i klubhuset og forberedte sig til 2. div.-mødet med Frem, da kunne vi på baneanlægget omkring os se en livlig og målbevidst aktivitet af unge fodboldspillere.

En aktivitet man kan følge ugen igennem. Også på alle hverdagene.

Talent og elite

Her trænes og øves efter ikke blot alle kunstens regler, men også efter de bedste ideer og principper for moderne talentudvikling...

SBI har nemlig sat en lokal Talent og Elite udviklingsproces i gang for tre-fire år siden - og det efter at man jo klubmæssigt med FCV-konkursen var bombet tilbage til start.

I øvrigt er der tale om en Talent og Eliteudvikling, der ligger helt i tråd med den, vi generelt ser i Slagelse Kommune i disse år - via STE. Slagelse Talent og Elite.

Højt uddannede trænere

Slagelse B&I har jo af DBU fået en høj licens og høj rangering på listen over danske fodboldklubber, der nationalt set skal bidrage med talentudviklingen.

Det er veluddannede, dygtige træner, som sportschef Søren Andersen & Co. har tilknyttet klubben.

Man oplever derfor, at eksempelvis SBI's helt unge U 13, 14 og 15, kan vise imponerende fodbold - og i kampe her for nylig sætte hold fra både Lyngby og Næstved m.v. klart til vægs. Ungdomsniveauet er særdeles højt.

Og det bekræftede DBU, da de i forrige uge - over en hel onsdag - igen havde en delegation i Slagelse for at studere forholdene og interviewe aktører i SB&I. Vi erfarer, at DBU var overordentlig tilfredse med arbejdet og udviklingen i klubben.

Og det har intet med at gøre, at der p.t. forekommer diverse kritik af tabelplaceringen for SBI's 2. divisionshold. Men selvfølgelig vil man da gerne have rettet op på den sidste tids skæve resultater for førsteholdet - og det er yderst vigtigt at holde sin divisionsstatus, når tingene skal gøres op i juni 2020 (17 kampe endnu!).

SS med helt i top

Under Michael Juuls kyndige ledelse har SBI's andethold (Sjællandsserien) - med mange unge spillere på holdet - vist rigtigt gode ting og opnået adskillige fine resultater.

Sjællandsserieholdet topper rækken sammen med Vordingborg - og netop SBI og Vordingborg mødes i Slagelse i næste runde, 4. april 2020. Så der er noget at træne henimod...

Positive ting er også set og sket for U-19 og U-17's vedkommende, her er også flere lovende talenter i trupperne. Men begge SBI-hold ligger p.t. rimeligt lavt i tabellen, idet de hver weekend møder rigtig hård divisionsmodstand fra Hvidovre, AB, Kolding, Horsens og Næsby etc.