Klik og se annoncen

Af John Hansen

Forårets sværeste kamp på papiret, den var tegnet op for SB&I, da man tidligt lørdag forlod Slagelse for at drage vestpå til Middelfart.

Holdet fra Vestfyn - Christian Eriksens barndomsklub - var rækkens førerhold og duksedreng. Yderligere opgraderet og forstærket i sin semiprofessionelle status i modsætning til de kontraktløse og skadesramte fra Vestsjælland.

Ydermere havde SBI-cheftræner Ulrik Balling af private årsager måttet melde forfald.

Pisken svinget over banen

Og fra første fløjt på det vindomsuste åbne træningsanlæg ved Færøvej - Middelfarts eget hyggelige lille stadion var på dagen lukket ned - piskede slagregn og Lillebælts-blæst lige i hovederne på ikke mindst slagelseanerne.

Det gav overvægt i spil og chancer for hjemmeholdet og en fortjent 1-0-føring allerede efter et kvarters spil.

Det gjorde møgvejret endnu værre - ved blot 3-4 graders Celsius og drilsk, flyvsk vind, der på et tidspunkt endda væltede de interimistiske afspærringer rundt om selve banen.

Langsomt væltede også Slagelses håb om at få noget med derfra - udover måske en gedigen forkølelse og halsbetændelse.

Oppe mod overmagten

Et Middelfart i selv moderat tempo styrede den resultatorienterede del af denne kamp.

Omend man må sige, at SBI-holdet både mod slutningen af 1. halvleg og bestemt også i store dele af 2. halvleg havde ganske meget spil og var i boldbesiddelse en pæn del af tiden.

SBI-chancerne udeblev dog, idet en ellers flittigt arbejdende midtbane ikke formåede at skabe noget ekstraordinært på den sidste trediedel af banen.

Mod et fynsk hold bestående af større og fysisk stærkere folk, der stod defensivt godt på banen - som man siger.

Skarpere værter...

Især i 1. halvleg var det dog også begrænset, hvor mange chancer Middelfartholdet her kreerede.

Men i 2. halvleg var værterne altså flere gange mere direkte, og de var nærmere 3-0 end 2-1.

Efter både stolpeskud (79. minut, da Lucas From ramte nederst på venstre målstolpe) og tre andre nærgående forsøg (61., 84. og 86.), kom en Middelfartangriber (eks-Superligaspiller Jesper Lange) helt fri i højre side, hvorfra han scorede til 2-0 uden chance for keeperen.

En SBI-målmand Sebastian Sørensen der undervejs også greb godt ind et par prekære situationer...

SBI-B 93 på lørdag

Alt ialt måtte SBI'erne - spillere, medbragte frysende tilskuere og de vikarierende trænere Morten Rasmussen, Hans Stæhr og Michael Juul - se sig besejret at et bedre hold.

Og der var ikke så meget at varme sig på - måske bortset fra lidt underlig røg og pyroteknik ved sidelinien, der blev påtalt af arrangørerne.

Og SBI må håbe på en mere udbytterig kamp hjemme i Slagelse nu på lørdag den 16. marts (!) kl. 15, når mere jævnbyrdige B 93 kommer på besøg.

SBI (nu blot nr. 8) og B 93 ligger pænt lige i tabellen, så her er resultatet ekstra vigtigt.

B 93 tabte også i weekenden, og den indbyrdes kamp på lørdag er uhyre vigtig for begge, hvis man vil med i bedste halvdel.