Klik og se annoncen

Af John Hansen

Sikken lørdag i Valby.

Slagelses nyoprykkede 2. divisionshold tog simpelthen til hovedstaden og tog fusen på gamle hæderkronede Frem Boldklub.

Ulrik Ballings friske mandskab fra Vestsjælland stjal alle tre points i premierekampen.

Matchwinner Nicklas

Det blev i smukt solskin og 28 graders varme 1-0 til et Slagelse på dagen klædt i blåt og hvidt.

Og så var det ovenikøbet ganske fortjent... hvis der efterhånden er noget, der hedder det i fodbold.

Forsvarsspiller Nicklas Venzel scorede det vigtige mål pænt inde i 1. halvleg, efter et fladt indlæg fra højre fra Cagri Erdem. Nicklas var stødt fint frem ved nærmeste stolpe...

'Jamen, jeg havde fundet en god position, og så var det bare om at stikke benet frem. Skønt at se bolden passere målmanden og gå i kassen,' jublede Nicklas bagefter, da VDonline & Uge Nyt talte med dagens helt.

Og efter scoringen tog Nicklas da også den store jubletur ud til de mange SBI-tilhængere ved langsiden foran 'Valby Bauhaus'. Blandt de ialt 960 publikummer.

Stærk SBI 2. halvleg

Ikke mindst begyndelsen af 2. halvleg var mægtig stor for gæsternes vedkommende.

Der var jo ganske stor usikkerhed om, hvor man - efter både ferie og skader - stod her ved den hurtige optakt til den nye, sværere 2. division.

Men hvis man troede, at Fremholdet her straks ville belejre SBI-buret, så var det omvendt slagelseanerne, der de første minutter af 2. halvleg bombarederede Fremmålet med skud og forsøg fra alle vinkler.

Bolden dansede flere gange på målstregen. Og overliggeren.

Var bolden mon inde?

Allerskarpest var et hårdt hug fra Patrick Andersen, hvor bolden - ovre i målhjørnet - tog underkanten af overliggeren og sprang ned på stregen... for siden at komme i spil igen.

Var den bold mon inde eller ej? Flere mente, at bolden havde været over stregen. Men for undertegnede var det meget svært at konstatere på en gengivelse, vi så senere.

Tæt på var det.

Og SBI'erne stod for det meste rigtigt godt i defensiven, også i de sidste 45 minutter.

Selvom Frem naturligt nok pressede mere på i slutfasen, hvor det kunne være 'gået galt', inden kampens kvindelige dommer Frida Mia Klarlund Nielsen fløjtede af for overtid og det hele.

Og der blev virkelig jublet i SBI-lejren og blandt de medbragte fans.

Sebastian Sørensen i SBI-målet måtte redde afgørende i 2. halvleg, men også Slagelse havde farlige forsøg til både to og tre mål.

Frem tror fortsat...

Også de inkarnerede Frem-fans bag SBI-målet i 2. halvleg klappede dog vedholdende af deres spillere efter slutfløjtet. Det hele skal ikke afhænge af denne ene match.

Frem har netop skiftet træner. Og forsøger en ny start med flere nye på holdet. Hele 15-20 mand har vist også været til prøvetræning derinde denne sommer...

Da har Slagelse fortsat med sit unge oprykkerhold. Tilsat en Jakob Skovgaard (tidl. Odsherred), som også viste sin værdi og sit potentiale i lørdagens kamp.

I øvrigt konstaterede vi i Valby også, at Frem fortsat har et stort tilskuerpotentiale.

Og man har mange sponsorer bag sig - med Carlsberg, Enhedslisten og Nordisk Film som de vel mest prominente.

Nu to SBI-hjemmekampe

Slagelse har hjemme på Harboe Arena sin egen 2. divisions hjemmepremiere på søndag den 12. august kl. 15 mod Marienlyst.

Og så modtager SB&I allerede her onsdag aften (8. august) kl. 18 stærke Helsingør FC i pokalturneringen.