Klik og se annoncen

Der var flotte beløb til gode lokale formål, da de to Rotaryklubber i Slagelse forleden uddelte overskudet fra årets forårskoncert, hvor dygtige lokale kunstnere går på scenen i Slagelse Musikhus for en god sag.

Overskudet herfra går ubeskåret til lokale, velgørende formål, og årets festaften i Slagelse Musikhus udløste hele tre donationer, som forleden blev overrakt på det smukke Liselund på Slotsalléen i Slagelse.

Den første donation gik til Broen, som af Tonny Rasmussen fik overrakt kr. 28.500. Bl.a. med følgende motivation:

- Broen Slagelse er en forening der hjælper udsatte børn til et aktivt fritidsliv. Eller som de selv beskriver det 'Bygger bro for udsatte børn og unge til en aktiv fritid'. Det foregår på den måde at Broen betaler kontingenter til sportsklubber og i nogle tilfælde sportstøj for børn og unge mellem 7 og 18 år hvor forældrene ikke har mulighed for det.

Aftenens anden donation, også på kr. 28.500, blev af Joyce Duncan overrakt til Tuba, som tilbyder anonym og gratis terapi og rådgivning til unge, der er vokset op i familier med alkohol.

Aftenens tredje og største donation var på kr. 38.500, idet Rotarys hjælpefond havde bidraget med kr. 10.000. Den blev af Birgit Mensberg overrakt til Recovery Bulls, som blev stiftet i 2014 af Even Ramsland i Esbjerg - og som nu er knopskudt til Slagelse, som nr. 2 i Danmark

- Et idrætsfællesskab, der bygger på samhørighed, frivillighed og kærlighed. Ideen er at inkludere socialt udsatte mennesker i meningsfyldte fællesskaber. Et fællesskab, der er åbent for alle socialt udsatte, som ønsker at være en del af et stof- og alkoholfrit idrætsfællesskab. Den første indsats er indendørs fodbold hver fredag i Nymarkshallen. Pigerne skal i gang med petanque, der netop udmærker sig med, at alle kan deltage.

Fra Broen tog formand Anja Nielsen og kasserer Helle Guillaume Jensen imod donationen, Tuba var repræsentret af regionsleder Marc Krabbe-Sørensen og Recovery Bulls af formand Peter Raagaard og Heidi (Recovery Bulls Girls).

Forårskoncerten er blevet en populær, lokal tradition, som fylder Slagelse Musikhus, og Erik Schultz, Formand for Markedsføringsudvalget i Slagelse-Antvorskov Rotaryklub, oplyser at man til næste år vil annoncere efter donationsmodtagere.

- Hvilket vil sige at frivillige foreninger, der støtter børn og unge i Slagelse - kan søge.