Klik og se annoncen

Af John Hansen

Direktør Gert Møller & Co. var så klar så klar til mandag morgen officielt at åbne den helt nye uddannelse - med hovedsæde i Korsør på den 'gamle' produktionshøjskole,

FGU Syd- og Vestsjælland (Forberedende Grunduddannelse) hedder det, der nu dækker storkommunerne Slagelse, Næstved og Vordingborg for de unge mennesker.

'Vi hejser flaget, klipper snoren og byder velkommen til en stor gruppe unge, som vi er sikre på, får glæde af det nye tilbud,' sagde Gert Møller til ugeaviserne allerede i dagene før mandagsseancen på Norvangen 15.

Den nye minister...

Og her var yderligere om et ægte ministerbesøg.

Endda af en ny minister, der selv kommer fra og stammer fra Korsør - Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil,

Pernille glæder sig utroligt meget til hele ministerarbejdet - og til sit drømme-område.

Og hun var ganske stolt af, som en af sine første ydre handlinger at melde ud, at hun ville til netop Korsør for at være med til at sætte noget for unge i sving...

Flere taler

Som nævnt var det mandag morgen, at den 42-årige Børne og Undervisningsminister talte og officielt åbnede denne brede sjællandske FGU.

'Jamen, det er en stor dag og en dejlig dag. Og jeg er yderligere oplivet og opmuntret af at have mødt det drive, jeg fornemmer hos både lærere og elever her i Korsør,' sagde hun bl.a. til Uge Nyt under det fem kvarter lange besøg i Korsør.

Og hun kender jo i forvejen alt det Gert Møller og den lokale produktionshøjskole gennem årene har stået for - og præsteret.

Alle skal med

'Jamen alle 25-årige skal rustes til at være herre i eget liv. At kunne indgå på lige fod på arbejdsmarkedet og i samfundslivet, enten ved at have en uddannelse, være i uddannelse eller have fast tilknytning til arbejdsmarkedet.

Dermed insisterer vi på at alle skal med: For det første for den enkelte unge egen skyld, for det andet for økonomien og arbejdsmarkedet, der har behov for arbejdskraft.

Men først og fremmest fordi vi insisterer på at være et samfund, der ikke lader nogen unge i stikken.

FGU har fået til opgave, at få flere unge over barren og ind i uddannelse og arbejdsliv. Vi gør dem ingen tjeneste ved at sætte barren ned. I stedet skal vi tilbyde dem andre måder at komme over den på,' udtrykker Pernille Rosenkrantz-Theil.

Dyrby: Vigtigt i Korsør

Da den travle minister kl. 09.45 havde forladt Storebæltsbyen i sin skinnende sølvgrå ministerbil af en BMW, talte vi også med en anden kendt korsoraner, John Dyrby Paulsen, borgmester i Slagelse Kommune,

John Dyrby er også medlem af bestyrelsen for FGU Syd- og Vestsjælland:

'Herligt at Pernille kunne komme og indvie. Det er så vigtigt, at skolen her - og FGU her - har fået hjemsted i Korsør.

Her har vi, under Gert Møllers lederskab, længe haft Danmarks bedste produktionshøjskole. Og fremover skal vi også have Danmarks bedste FGU.'

Påpegede Dyrby, inden han drog videre til Ottestrup og Slagelse.

Ottestrup kl. 11.30

Senere blev snorene nemlig også klippet på FGU i andre byer - således samme mandag 12. august i Ottestrup / Slagelse kl. 11.30 også med tale v/ Borgmester John Dyrby Paulsen (Ottestrupvej 11).

Hermed går den nye Forberedende Grunduddannelse virkelig i luften. 'Uddannelsen er for unge, der har brug for at finde ud af, hvad de er gode til,' som vi tidligere har citeret den dedikerede nyvalgte FGU-direktør Gert Møller.