Klik og se annoncen

Af John Hansen

Selvom vi skriver 2018 kan det stadigvæk lade sig gøre at opbygge og drive en succesfuld erhvervsvirksomhed, der endda kan tjene som rollemodel for både finansministeren og hele Danmark.

Det er simpelthen godt gået på Vestsjælland få kilometer fra strand- og Storebæltskysten.

Godt ti kilometer fra Downtown Slagelse - og med et par kilometer færre til hhv. Omfartsvejen og den danske øst-vest motorvej.

Bygge og anlæg

Vi befinder os på adressen Bildsøvej 106 i Kelstrup, 4200 Slagelse, hvor en tømrervirksomhed blev grundlagt tilbage i 1862.

Siden 1972 har det heddet HJ Huse A/S. Med bygge og anlæg og totalentrepriser som speciale.

Og det går bare stærkt fremad lige for tiden. Under dir. John Møller Jensens ledelse står man over for at skulle udvide endnu mere - og øge arbejdsstyrken fra de 55, der allerede er i sving.

Ude på bøhlandet...

Mandag fik HJ Huse ude på bøhlandet besøg af BMW'en med finansminister Kristian Jensen, Venstre.

Takket være Knud Vincents mellemkomst - KV sidder trods alt i Regeringspartiets Hovedbestyrelse - slog Kristian Jensen sig ned for at stifte bekendtskab med, at man altså her på Bildsøvej kan noget, man ikke kan så mange steder i det ganske land - og så så godt.

Ministeren oplevede her æviset'.

Erhvervsuddannelser

HJ Huse gælder derfor nu som rollemodel på det vigtige og fremtidsorienterede lærlingeområde - man har hele ti unge i sving - samt indenfor de uddannelsesmæssige muligheder, der bør være til stede.

Direktør John Møller Jensen er personligt meget engageret i erhvervsuddannelserne, og det der følger med.

De unge er jo i den grad fremtiden for os alle.

Bare ring!

Og faktisk kom der her 'en varm telefonlinie' op at stå, så når og hvis finansministeren har brug for yderligere tips til, hvordan man skal placere sig i fremtiden. Ja så kan Kristian J. bare ringe direkte til John Jensen eller HJ Huses nye udviklingschef Kim Bøhmert.

'Regeringen forbereder her til efteråret - sikkert i nærheden af vores finanslov - et særligt udspil til fremme af erhvervsuddannelserne, og her har jeg brug for gode ideer og eksempler på nogle, der går foran,' sagde Kristian Jensen til Søndagsavisen under rundvisningen og ministerbesøget i Kelstrup.

Kristian: 'Tag de unge ind!'

'Vi ønsker, at vore virksomheder vil være klar til at tage langt flere af de unge ind,' pointerede ministeren, som her kunne se og høre, hvordan alle parter - inklusive virksomheden - profiterer af det. Det er også godt for bundlinien.

I øjeblikket er der alt for få virksomheder, der bærer ansvaret ved at tage næste generation af lærlinge ind.

Som bekendt ønsker både Regeringen og samfundet som helhed i disse år, at der kommer mere praktisk håndelag ind i folkeskolerne, og vi får flere unge igang med de erhvervsfaglige uddannelser.

På disse områder venter nemlig en større mangel på arbejdskraft i fremtiden.

Dahlin: Bedre vejledning

Blandt andet derfor er HJ-direktør John Møller Jensen også særdeles engageret i arbejdet med at udvikle ungdomsuddannelserne.

Han mener også, at f.eks. skole-praktikophold hvor de unge kommer ud 'og rører ved murstenene - ude på arbejdspladserne', kan have en stor og gavnlig virkning.

Venstres folketingskandidat i Slagelse Korsør Kredsen Morten Dahlin ønsker også mere praktik og større viden formidlet til de unge og deres forældre, inden valg af videre skolegang: 'Når man som lærer selv har gået på gymnasiet, så er det naturligt nok det, man bedst kender. Og derfor præger det ofte den vejledning, man får,' siger Morten Dahlin.

'De unge bør simpelthen være bedre oplyst om alle mulighederne på erhvervsskolerne,' fremhæver Dahlin.

Kristian Jensen: 'Og det er meget forskelligt, hvor gode skoler og kommuner er til den del. Nogle er dog rigtigt gode.'

- Gør noget, tag' ansvar!

Om bygge- og anlægsbranchen generelt i denne tid, oplyser såvel direktøren som den nye udviklingschef, Kim Bøhmert, at der er fart på.

John Møller Jensen: 'Branchen har rigtigt travlt. Ja, den er nærmest overophedet.'

Dette medfører samtidig, at der dukker en del lykkeriddere op. Og ikke alle er lige dygtige. Det giver rigtigt mange konkurser rundt omkring.

Omkring mulighederne for at få flere lærlinge ind i vore lokale virksomheder og drage nytte af det, da udtrykker Kim Bøhmert, at det vil være en god idé her at tage fat i Morten Hass Augustsen og Slagelse Erhvervscenter i det hele taget.