Klik og se annoncen

Af John Hansen

Vi ser og hører ham og hans kloge analyser og eftertænksomme kommentarer rigtigt ofte på Tv 2-kanalerne. Ikke mindst i Besserwisserne på News.

Dertil i Politikens hellige spalter. Mest dog som Besserwisser.

Og Noa Redington ved vist mere og bedre end de fleste.

LOF-successen

Mandag formiddag samlede LOF og Noa de sædvanlige 400 tilhørere (plus Søndagsavisen) i Slagelse Musikhus - ved en af Danmarks største og mest populære oplysnings- og foredragsserier.

Nemlig vort lokale LOF's totale succes, nu leveret gennem mere end de seneste 10 år.

Skabt af lokale Lene Jentoft, Lis Bager og nu også skoleleder Helle Magh.

Han leverede varen...

Noa Redington havde ved sin solo-optræden i Slagelse i denne uge på forhånd lovet, at han ville give et klart bud på, hvem der vinder årets folketingsvalg.

Og han leverede varen. Holdt ord. Ikke noget med evt. at komme med en god løsning i morgen...

For det første tror Noa, at Løkke - noget utraditionelt (og det skal der vist også til fra hans side p.t.) - udskriver valget til netop EU-valgdagen søndag den 26. maj.

Og det ydermere med en længere valgkamp end normalt, nu sikkert over fire-fem uger.

Marginalerne er hos S

For det andet mener Noa Redington, at rigtigt mange ting ligger til Mette Frederiksen og et skifte af regeringsmagten.

'Marginalerne er klart på Socialdemokratiets side,' fastslog Noa.

Og her tænker han i høj grad på, at Løkke-holdet slet ikke har fundet noget momentum. At en kaotisk agerende Blå blok er aldeles splittet - og da ikke mindst Venstre internt.

Noa fremhævede, at S er bedst til at hive vælgere over midten - lige nu også mange af de 250.000 som DF katastrofalt står til at kunne miste.

Det blå stemmespild

Sidst men ikke mindst kunne det ligne markant blåt stemmespild med Klaus Riskær (ca. 1,3 pct.) og Kristendemokraterne (ca. 0,8).

'Det vil ramme Løkke, ligesom Rød Blok erobrer mindst tre af de fire nordatlantiske mandater.'

Dermed skal en stridende blå blok indhente utroligt meget og helst nå op på 52-53 procent...og dertil er der rigtig lang vej.

Prognosen ganske klar

'Altså: De Røde kommer - og Mette Frederiksen ser klart ud til at blive Danmarks næste statsminister.'

Det tør Noa spå med ret stor sandsynlighed - uanset at andre (også her i avisen) tidligere har taget grueligt fejl ved andre valg. Som med både Brexit og Trump.

Vi husker jo nok, da ekspert Bjerre Poulsen næsten uden forbehold tippede Hillary Clinton helt klart over Trump. Han underkendte folkedybet - og de 'almindelige mennesker'.

Løkke skal overgå sig selv

Men her er det noget andet. Noa tager også sine forbehold - forklarer at man bør tage meningsmålinger med et gran salt og at meget hurtigt kan forandres - men alligevel:

Løkke skal være meget, meget god i valgkampen. Og utroligt meget skal gå galt for Mette i de kommende uger.

Da kan ikke kun en Henrik Sass (syg eller ikke-syg nok til at være finansminister?) eller en Lykketofts 'dræber-humor' få nogle til at flygte eller frygte...

'Mette bliver god'

Konklusionen fra Noa Redington i denne uge i Slagelse er altså, at vi med meget stor sandsynlighed får Mette Frederiksen som ny statsminister.

Også at 'hun vil blive en god statsminister, også fordi hun har hentet erfaring som justits- og anden ministerpost tidligere.'

Dog kan det på sigt blive et problem for Socialdemokratiet at være alene-parti i Regeringen. Eksempelvis med et stærkt EL eller SF til venstre og et løst-gående Radikalt parti på måske selvtillidsskabende 9-10 procent?

Dårlig stemning i V

Det liberale Venstre plejer at prale lidt af, at være landets mest rummelige parti: 'Med højt til loftet - og langt til døren.' Men Noa Redington mener, at 'de magtkampe man iøjeblikket er optaget af internt i Venstre, de bringer tvivl - og er ren gift.

Søren Gade er god til mange ting, men også til at skabe dårlig stemning. Og vi ser lige nu et forslået Venstre med rigtig dårlig stemning,' mener den københavnske kommentator.

Jo, LLR-chance eksisterer

Flere detaljer om Noa-besøget i Slagelse Musikhus følger i to senere artikler...også om hvor Løkkes spinkle chance består. For Noa benægter ikke, at den i det mindste eksisterer...

Og næsten hver uge bringer jo nye overraskelser i dansk politik.