Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der var mange gode grunde til at den unge initiativtager Rasmus Erichsen ved juletid ikke blot optrådte i TV Øst og andre lokale-regionale medier.

Rasmus og hans projekt Stop Madspild Lokalt kunne også ses i TV 2, News og DR - for det breder sig nemlig mere og mere ud som et landsdækkende foretagende.

Rasmus: Mange hjælper til

'Jamen, det er rigtigt overvældende. Jeg er så glad for, at så mange mennesker og så mange forretninger nu deltager i at samle maden ind og bringe den til nogle, der har behov og glæde af den,' kunne Rasmus gentagne gange sige i tv- og radiomikrofonerne.

Korsør og Fæstningen var naturligvis centrum for det hele - midt i Erichsens barndomsby. Her var aktiviteten høj, ikke mindst lillejuleaften lige op til den 24. december.

Stor indsamlingsindsats

Søndagsavisen var selv til stede bl.a. ved Rema 1000 på Sorøvej om aftenen den 23. december omkring kl. 21, hvor mange frivillige hjælpere knoklede med at samle forskelligt mad fra forretningen ind, læsse det på lastbil og derefter bringe det op til et samlingscenter i selve Slagelse by.

Mange andre steder Danmark Rundt var de samme processer igang.

Maden skulle ikke gå til spilde. Og værdigt trængende skulle glædes og belønnes.

104 byer, 30.000 danskere...

Omkring 30.000 danskere har fået glæde af Stop Spild- og indsamlings-arbejdet i ialt 104 danske byer.

'Det er rigtigt dejligt - men også lidt skræmmende...at det skulle være nødvendigt,' udtalte Rasmus i P4 Sjælland efter at en ny rekordomsætning er gjort op.

I december 2018 har omkring 3.000 frivillige være involveret i at operere med utrolige 260 tons mad - mere end en fordobling fra 2017. Og projektet fortsætter i det nye år.

Mange arbejdede hårdt...

Imens vi besøgte Rema 1000 og Fæstningen var Christopher Trung og andre hjælpere fra Ungdommens Røde Kors Slagelse sammen med frivilige i alle aldre igang med at gøre den donerede mad klar til, at mere end 200 lokale familier kunne afhente den.

Og samtidig var forberedelserne i Det Røde Pakhus i Skælskør igang til at cirka 175 lokale her ville kunne få en rigtig god juleaften.

Her var det også frivillige borgere, der ydede en flot indsats for at andre kunne få en skøn og hjertevarm juleaften. Læs mere i Søndagsavisen, som først igen udkommer 3.-4. januar '19.

Skælskør og Bjergby...

Selve juleaften var der også frivillige, der hjælp ekstra til på plejecentre og diverse institutioner.

Således kunne vi opleve unge Katja fra Røde Kors Slagelse bidrage på Levehjemmet Bjergbyparken i Slots Bjergby, hvor de ledende ansatte endnu engang stod i spidsen for, at de ældre beboere - som ikke blev hentet af deres egne familier - kunne opleve en særdeles hyggelig juleaften.

Og i eksempelvis Skælskør havde Ole Drost, Freddy Hansen og den velarbejdende lokale afdeling af Lions - også med Harboe og Geia Food i baggrunden - op til juleaften også sørget for, at 28 økonomisk trængte familier i den gamle Skælskør Kommune fik fine pakker med god mad og drikke.

Ligeledes juleaften (om formiddagen) var unge aktive fra Pusterummet - der i Slagelse har 30 frivillige - på Slagelse Sygehus' Børne- og Ungeafdeling for at glæde og belønne både indlagte børn og også det personale, der hver dag sørger for at de sygdomsramte bliver passet og plejet rigtigt godt.

Og i dagene forinden havde Lars Møller-initiativet Ordet Fanger (omtalt i Uge Nyt og Korsør Posten) uddelt for 50.000 kroner bøger til børn og unge på Motalavej og BoligKorsør.

Det er nemlig godt at læse bøger...og også her kan ildsjæle og initiativtagere gøre den vigtige forskel...