Klik og se annoncen

Af John Hansen

Åh nej, ikke nu igen! Er der noget, vi absolut ikke har brug for i dagens samfund, så er det dumme, skræmmende og nedbrydende internet- eller instagramtrusler om vold, terror - eller endog skoleskyderi!

Ikke desto mindre, så kom det desværre til at fylde noget denne onsdag formiddag, hvor uddannelsesbyen Slagelse ovenikøbet havde Velkomst og Study Start på Nytorv.

Man fik her en særdeles uønsket dramatisk optakt til dagens store studietræf - og onsdagens SUK-festival.

LÆS OGSÅ: Fem biler beskadiget i brand

Trussel omkring skyderi

Det var Slagelse Gymnasium - der tidligere har været hårdt ramt af trusler om bl.a. bombesprængninger - der stod i centrum for den negative begyndelse på onsdagen.

Her blev en 17-årig elev fra Slagelseegnen ifølge Sydsjællands og Lolland Falsters Politi kl. 09.25 om morgenen anholdt, da hun ankom til skolen.

Aftenen forinden skulle hun via instagram have slået til lyd for at hun kunne blive den næste skoleskyder. 'Next school shooter'. Den 17-årige har i øvrigt været elev på skolen gennem længere tid.

LÆS OGSÅ: Fire butikstyve stjal varer i Bilka

Ikke til spøg...

Og den slags spøger man altså ikke med i dagens Slagelse. Eller dagens Danmark.

Pigen blev bragt til afhøring og undersøgelse hos politiet i Slagelse - efter en 'iøvrigt udramatisk anholdelse' - som politimyndigheden kalder den slags dramatiske hændelser. Flere politipatruljer deltog nemlig i aktionen, og pigen måtte pr. flere betjente med skudsikre veste ned og ligge helt fladt på fliserne ved skolen. Inden hun fik håndjern på.
Imens sad de ventende elever og lærere i klasserne og "ventede" på, hun skulle ankomme til skolen. Særdeles ubehageligt - selvom procedurerne omkring skoleskyderi i hast var blevet indskærpet...

Onsdag eftermiddag blev pigen i øvrigt igen løsladt. Men hun er naturligvis fortsat sigtet.

'Og jo, det er Politiet, der må opklare sagen og forløbet. Jeg er ked af situationen, men kan ellers ikke sige så meget. Det fyldte dog kun halvanden times tid hos os her til morgen,' beretter gymnasierektor Lotte Büchert til VDonline.

I løbet af eftermiddagen måtte hun dog beskæftige sig en del med presse fra nær og fjern. Den kedelige nyhed kom allerede ud i de landsdækkende P1-radionyheder kl. 11.

Pas på med disse medier!

Lotte Büchert arrangerede selv et fællesmøde for skolens op imod 1.200 elever. Her blev de orienteret - og fik tilbudt hjælp og samtale, hvis behovet var der hos de øvrige elever.

Rektoren understregede overfor alle de unge alvoren i netop trusler på de sociale medier! Hvilket skolen videreførte torsdag, hvor Politiet mødte frem for at fortælle alle om farer og konsekvenser omkring de ustyrlige sociale medier...

Rektor: Stille, rolig pige

Som nævnt så har rektor ellers overladt selve sagen til Politiet, men hun siger dog til os, at pigen - normalt altid stille og rolig - er blevet bortvist.

En pige der måske kan have haft sine private problemer i forvejen til fællesskabet på skolen.

Og så kan det være mundet ud i denne noget desperate handling fra pigens side - på de lette, hurtige og ofte skræmmende sociale medier.

Dyrby: Alvorligt politi

Borgmester John Dyrby Paulsen siger til Uge Nyt og VDonline, at han kort blev kontaktet om sagen til morgen.

Han havde under Study Start - hvor han bl.a. holdt velkomsttale på Nytorv (se anden artikel) - ikke en større, indgående viden om det passerede.

Men han påpegede dog: 'Politiet tager den slags aldeles alvorligt. Rigtigt alvorligt.'

Debat om bombe-dommen

Givetvis lige så alvorligt, som man gjorde ved bombetruslerne for et par år siden - trusler der medførte, at alle tusinde på gymnasiet måtte rømme skolen i flere timer.

Derimod er det siden blevet diskuteret, hvor alvorligt diverse retsinstanser egentlig tog denne sag.

Den unge mand bag bombetruslerne blev godt nok bortvist fra skolen, men fik ellers ikke nogen særlig hård eller alvorlig dom - hvilket medførte både hån og latter fra mange af de andre elever, trods omtalte alvor.

Mange unge mistede dengang en god del af respekten for retsvæsen og konsekvens.

LÆS OGSÅ: 17-årig pige anholdt på Slagelse Gymnasium