Klik og se annoncen

Af John Hansen

Der er nye tider.

Krisetider - force majeure, ja undskyld mit franske.

Coronaen er som bekendt over os. Hvis det ikke er gået op for alle, der kan læse.

Fredag aften ankom den første corona-patient til Slagelse Sygehus - og flere er ifølge vore kilder fulgt efter i løbet af weekenden.

Passe på, et skridt foran

Region Sjælland udskyder derfor også flere andre patienters aftaler netop på grund af COVID-19.

Det sikrer, at sygehusene er et skridt foran udviklingen med sengepladser til de smittede patienter og uddannelse til personalet, fortæller man fra hovedkvarteret i Sorø.

- â??Vi skal passe på hinanden og gøre det nødvendige, siger formandskabet i Region Sjælland.

Andre patienter udskydes

Â??Med udsigten til flere COVID-19 patienter på sygehusene - bl.a. i den nye del af Slagelse sygehus - har regionen en tid været i gang med at gøre flere sengepladser klar og generelt forberede sig på flere indlagte.

Den første coronapatient modtog man i Slagelse fredag aften.

Det medfører, at andre patienter får udskudt aftaler på sygehusene og indlagte kan opleve at blive flyttet til andre sygehuse for at gøre plads.

Kapacitet opbygget

- Vi skal passe på hinanden og gøre det nødvendige for at sikre, at vi bliver ved med at være et skridt foran.

For det er vi på nuværende tidspunkt med senge og personale, der står klar til at hjælpe jer, hvis I bliver indlagt med COVID-19.

Vores beredskab er fuldstændig klar, og vi har i formandskabet fuld tillid til vores beredskab.

Vi har opbygget en betydelig kapacitet til at håndtere COVID-19 patienter, siger formandskabet i Region Sjælland, der består af regionsrådsformand Heino Knudsen, Soc., 1. næstformand Peter Jacobsen, DF, og 2. næstformand Jacob Jensen, V - og de fortsætter:

- Det betyder til gengæld, at mange af jer må vente længere tid på andre behandlinger. Det er anstrengende og besværligt for jer, der bliver ramt, men det er nødvendigt i denne ekstraordinære situation.

Vi håber på jeres forståelse for, at behandlinger, der kan vente, skal vente i den næste tid, har formandskabet i Sorø udmeldt.

Ros til medarbejdere

Formandskabet har stor ros til medarbejderne i Region Sjælland for at levere en stor fleksibilitet og hjælpsomhed på tværs af hele regionen.

- Der ydes en helt ekstraordinær og fantastisk stor indsats af medarbejdere over hele regionen. Der er en meget stor vilje og fleksibilitet til at hjælpe på andre områder. Det vil vi fra formandskabet gerne sige medarbejderne en stor tak for.

I forberedelsen til at modtage flere patienter smittet med COVID-19 har alle regionerne oprettet jobbanker for alle med relevant uddannelse lige fra læge til pædagog og for frivillige. Det har allerede fået 1.300 kandidater til at tilmelde sig i jobbanken hos Region Sjælland.

Jobbank - stort hurra!

- Det er ganske enkelt imponerende og overvældende med den enorme opbakning, der er til vores jobbank med over 1.300 tilmeldte i løbet af få døgn. En kæmpe tak til dem, der vil hjælpe patienterne og vores personale i den tid, vi forventer at se ind i med COVID-19, siger formandskabet.

Mens personalet og befolkningen giver en stor ekstra hånd på sygehusene, har formandskabet i Region Sjælland bedt om, at regionen kan understøtte de private leverandører til regionen økonomisk ved at betale fakturaer forud. Det er nu på plads i en fælles model for de fem regioner.

Det skal være med til at sikre de private virksomheder, mens COVID-19 står på.

Og når Region Sjællands politiske Forretningsudvalg holder møde, så afholdes det også som et videomøde, så smittespredningsrisikoen minimeres.

Arbejde med bekymringer

- For os som politisk ledelse er det helt centralt at sikre, at rammerne for at vores beredskab kan arbejde, er præcis som de skal være.

Derfor er vi klar til at træffe de nødvendige beslutninger med kort varsel.

Vi har også en vigtigt rolle som folkevalgte i at fortælle regionens borgere om situationen og at arbejde med de bekymringer mange helt naturligt har, slutter regionsrådsformand Heino Knudsen, 1. næstformand Peter Jacobsen og 2. næstformand Jacob Jensen - fra hhv. partierne S, DF og V.