Klik og se annoncen

Har du en god ide, som kan være med til at skabe vækst og arbejdspladser, eller gøre kommunens landområder mere attraktive, så har Landudvikling Slagelse over to millioner kroner til at støtte projekter med i 2018.

Landudvikling Slagelse regner alt uden for selve Slagelse By som landområder, og det betyder at SMAK, Smagen af Korsør, har fået støtte til at styrke netværket for de lokale spisesteder og råvarer, ligesom LAG'en også har støttet Salonen på Algade i Skælskør, hvor man kan mødes til en kop kaffe over strikketøjet, bruge værkstederne eller købe lokal kunst.

LÆS OGSÅ: Bestyrelse med sus i skørterne

Pengene kommer fra Slagelse Kommune, som giver 945.000 kroner i 2018, og fra EU's landudviklingsprogram.

Kvikpulje året rundt

Der er ret skrappe krav til både ansøgninger og dokumentation, når der er EU midler indover, men det kan Landudvikling Slagelses sekretariat heldigvis hjælpe med.

I 2017 støttede Landudvikling Slagelse fire store projekter, hvor der var EU midler med - bl.a. udviklingen af det kulturhistoriske område ved Stigsnæs Skanse, hvor historiske bygninger bliver genopbygget. Og en fiskecafe ved siden af fiskebutikken på Skælskør Havn, mens en lokal opfinder har fået penge til at udvikle prototypen på en campboat - en slags flydende campingvogn.

- Og så har vi lavet Kvikpuljen uden EU midler til alle de gode ideer, som har brug for støtte her og nu. Og som måske ikke helt kan leve op til EU kravene, eller orker alt det papirarbejde som følger med. Det er blevet en stor succes, som også fortsætter i 2018, fortæller den afgående formand Troels Brandt.

Man kan søge op til 50.000 kroner i Kvikpuljen, som bl.a. har støttet bålhytte og shelter i Boeslunde, Historic Viking Rally, et erhvervsnetværk i Hashøj NV og udviklingen af Sørby eSport, hvor unge mødes i team og træner computerspil. Ansøgningerne til Kvikpuljen bliver behandlet, når de kommer ind, i modsætning til puljen med EU midler, hvor der er ansøgningsfrist tre gange om året.

Læs mere om mulighederne på www.landudviklingslagelse.dk