Klik og se annoncen

Af Steen Andresen

Fredag den 19. juli blev Kapsejladsen på Omø skudt i gang for mere end 120. gang. Vejret var med øen og serverede høj sol og let vind.

Præcis klokken 12 bød Rasmus Nielsen, en af arrangørerne til Kapsejladsen, velkommen til det store fremmødte publikum. Rasmus beskrev et flot program, som startede med Live musik på Louis' Bro. Første band var Stormhat, som blev fulgt op af et kendt københavnske jazzband.

Stemningen på havnen var fantastisk.

Masser af folk, både fastboende, sommerhusbeboere og folk fra lystbådehavnen fandt vej til begivenhederne. Til de skønne toner fra de forskellige bands kunne folk købe gode tilbud i de små loppestande, som lokale havde sat op.

Der var masser af aktiviteter for børnene, så som krabbevæddeløb, rugbrødssejlads, hoppeborg, legeområde og guldgravning.

Kapsejlads og slackline

For de voksne var der selve Kapsejladsen, hvor der i år var rigtig mange både tilmeldt. Bådene var flot udsmykket med blandt andet flag og balloner. Der blev også lavet sjov mellem kombattanterne i havnebassinet.

Efter sejladsen var der slackline over havnebassinet. Slackline er en disciplin, hvor man skal komme fra den ene bro til den anden via et udspændt tov. Både piger, drenge, store og små prøvede kræfter med den svære disciplin, og de fleste var da også lige nede og få dyppet tæerne eller bagdelen.

Klokken 18 blev der budt velkommen til årets middag ved Fiskernes hus. Camilla og Martin Winnes, Nilas Iversen og Rasmus Nielsen som er initiativtagerne til årets Kapsejlads, fortalte, hvor glade de var for den store opbakning, de oplevede fra de lokale på øen og 'de gamle'.

Middagen var kreeret af Kok Amok og bestod blandt andet af gratineret kulmule, urtemarineret lammekølle, glaserede grisekæber og flere forskellige lækre salater og hjemmebagte brød.

Under middagen spillede lokalt kendte Palle og Arly til stor glæde for de fremmødte.

Til festen efter middagen inviterede Gummerband op til dans, og den invitation blev taget imod med glæde.

Solnedgang og Græsfest

På bagsiden af Fiskernes Hus med udsigt over Storebælt og vue til Storebæltsbroen og solnedgangen blev Strandbaren det store trækplaster for dem, der enten havde spist hjemme eller ikke havde nået at sikre sig en plads i teltet til middagen.

I Strandbaren var der sydlandsk stemning med drinks, fadøl og kold rosé til de mange fremmødte.

Som aftenen skred frem, nåede vi aftenens højdepunkt: Solnedgangen. Ud af højtalerne talte Jørgen Leth om magien ved solnedgangen - helt passende for øjeblikket. De langt over hundrede fremmødte nød stemningen, hinandens selskab og de smukke lanterner, der blev sendt til vejrs i tusmørket.

Lørdag den 20. stod på den traditionelle Græsfest, hvor de lokale familier, som traditionen byder, mødte op med borde og stole og nød deres medbragte mad. Palle Iversen underholdt også her med sin harmonika og de skønne sange fra Omø.

Klokken 16 var der børnediskotek i teltet - til store glæde for store og små. Fra klokken 20 var der fest for de unge.

En vellykket Kapsejlads på Omø er slut. En event der er blevet realiseret ved hjælp fra Harboes Bryggeri A/S, Slagelse Kommune og mange frivillige - det bliver spændende at se, hvad Kapsejladsen 2020 på Omø kommer til at bringe, slutter Rasmus Nielsen af.