Klik og se annoncen

- Det er svært ikke at blive forelsket i udsigten og lokalerne. Sådan siger Camilla Linnebjerg, 35, som sammen med ægtefællen David, 31, og sønnen Noah på otte år har rykket teltpælene op og slået sig ned på Omø, hvor de har forpagtet både Omø Perlen og de seks tilhørende hytter, som lejes ud til turister, fuglekiggere, fiskere og andet godtfolk. Det hele ligger lige ned til vandet - med den mest vidunderlige udsigt over Storebælt.

LÆS OGSÅ: Bratved Smørrebrød åbner 1. maj

Her satser de på dejlig dansk mad med havudsigt. Restauranten åbnede op til påske.

- Jeg står i køkkenet og David serverer, smiler Camilla, som i mange år har været journalist i ugebladsbranchen.

- Men jeg har hele tiden tænkt at jeg godt kunne tænke mig at ha' en kro. Og da bladet jeg var på lukkede sidste sommer, skulle jeg vælge om jeg ville fortsætte som journalist - eller prøve noget helt andet.

Camilla havde dengang ikke det store kendskab til Omø.

- Jeg havde aldrig været her. Men David er i fem år kommet her med vores søn, når der har været fodboldskole. Så vi tog herover i august, bare på ferie - og syntes bare øen var så dejlig. Der blev snakket meget om Perlen - og om at den var til salg. Og så ramte det bare noget, fortæller Camilla.

- Vi tog hjem igen, men kunne ikke holde op med at tænkte på det. Og nu er det vores tur til at være lidt modige!

Familien satte huset i Vordingborg til salg, og flyttede i midten af februar til Omø. Siden har de brugt tiden på at gøre Perlen klar til sommeren.

Det gode ø-liv

Dermed har de skiftet det store parcelhus ud med to kamre over kroen.

- Men det gør ikke noget. Vi er aldrig deroppe. Vi arbejder fra morgen til aften.

Sønnen Noah blev den ottende elev i skolen på Omø, og trives allerede med ø-livet.

- Han er faldet så godt til herovre. Han kendte allerede børnene på øen fra fodboldskole og ferie, og her cykler han selv i skole. Det har han aldrig fået lov til i Vordingborg. Her er så roligt, der er ikke et lyskryds - og vi ved der ikke sker noget. Og hvis der gør, er der masser af mennesker som vil hjælpe.

Netop det sætter Camilla stor pris på.

- Det er ikke kun kroen - det er også drømmen om ø-livet.

- Vi håber vi springer ud af sengen og glæder os til at komme i gang. At det aldrig føles som et arbejde, men som et dejligt eventyr - og at vi kan få tid til at deltage i ølivet. Her er folk langt mere sammen om tingene og bakker op - det er rart, fastslår Camilla.

- Vi har ikke mødt nogle der var sure og tvære. Folk er bare hjælpsomme - det er et helt andet folkefærd end vi har været vant til.

- Vi boede tidligere på en villavej, hvor der nok boede flere mennesker end de 162 her på øen - men som vi blot hilste på over hækken. Her kan vi ikke gå en tur til købmanden på under en time. Der er bare et andet sammenhold og større imødekommenhed. Det er vi også selv blevet mere opmærksomme på, det gik vi måske ikke så meget op i hvor vi boede tidligere.

I restauranten er der plads til lige knap 50 gæster. Her i foråret med begrænsede åbningstider, men i højsæsonen med åbent hver dag til både frokost og aften.

- Vi skal knokle om sommeren, så må vi ta' nogle fridage til vinter, konstaterer Camilla. Som glæder sig til at servere friskfangede rødspætter med kartofler og persillesovs, wienerschnitzler, æblekage m.m. Hele menukortet og mere om Omø m.m. kan ses på www.omøperlen.dk

Godt for øen

På øen glæder man sig over at der nu atter er liv i Perlen, som har stået lukket gennem en længere årrække.

- Det er godt for øen. Jo mere der sker, jo bedre, konstaterer Kurt Riishøj, som ejer Omø Perlen.

DR TV er i øvrigt ved at lave et dokumentarprogram om familien Linnebjerg. - De har fulgt os lige fra vi fik det første udkast til kontrakten, fortæller Camilla, som endnu ikke kender hverken titel eller sendetidspunkt for programmet. Men formentlig til efteråret, fortæller Camilla. - Vi håber folk vil se det - og opdage Omø!