Klik og se annoncen

Af John Hansen

Det var godt gået, Mette Frederiksen, da du i Allinge på Folkemødet - klogt og med megen patos og indfølelse - proklamerede, at du snart vil gå ud med en officiel undskyldning for den skandaløse behandling af Godhavnsdrengene.

På dine og danskernes vegne. På fortidens, nutidens og fremtidens vegne - som du klart sagde det.

Godt sagt. Og fuldt berettiget.

Straks blev det da også fulgt op af Pernille Skippers krav om, at du også fulgte op med en undskyldning for det danske slaveri i Vestindien.

Et stort undskyld!

Og mens du nu er ved undskyldningerne, Mette!

Burde du så ikke medtage en stor og knælende undskyldning til danskerne, for at dit store, ledende parti gennem 30-40 år - ja, næsten hele din levetid - har svigtet på indvandrer- og integrationsområdet.

Har svigtet de mange S-borgmestre fra Vestegnen, der mærkede virkeligheden allerede tidligt i Brøndby, Ishøj, Rødovre, Herlev m.v. Der var toppen for fin og 'for fjern' til at ville lytte...

Knud Heinesen og andre har erkendt svigtet. Der ændrede Danmark for evigt.

Mette har erkendt...

Og Mette! Du har selv erkendt svigtet. Og du har nu - mere end nogen anden og sammen med Henrik Sass - prøvet at gøre noget ved 'fortiden' og ændret kurs.

Selv fortalte du om i din egen livstid - over en korte årrække - at gå næsten fra nul til ca. en halv million personer af ikke-vestlig oprindelse. Det har fyldt og givet det ellers homogene, konfliktfri Danmark visse udfordringer...

Flyttet dig hen til DF, Konservative og Venstre.
Vi havde alle - danskere og flertallet af indvandrere, udlændinge i det hele taget - kunnet være forskånet for utroligt meget...

Du har ændret kurs, fordi man igen gerne vil vinde et valg. Fordi som du forklarede: 'Socialdemokratiet skal være der, hvor befolkningen er.' Og du tilføjede sågar, at hvis ikke S på det område flyttede sig over til DF, så var det store, stolte parti simpelthen truet på sin eksistens!

I Søndagsavisen gik Mette F og S endda i denne valgkamp (på Dybbøldagen den 18. april april) ud og købte hele forsiden med budskabet: 'Bredt samarbejde om udlændinge fortsætter'.

Mette forklarede i annoncen, hvordan hun som ung 'syntes, at min morfar manglede udsyn og rummelighed,' da han klagede sin nød over ikke længere at kende eller forstå sine naboer - nemlig flygtninge og indvandrere, der var flyttet ind. Han følte sig ikke længere tryg og hjemme i sit eget land.

'Det skammer jeg mig over i dag. For det var mig, der manglede forståelse og solidaritet med ham,' pointerer Mette Frederiksen anno 2019.

Flot erkendt, Mette Frederiksen! Men måske lidt sent af Ritts, Aukens og Ankers store gamle parti...

Narko, aggressivitet, trusler

Her er der reelt noget at undskylde - også overfor de andre danskere. Udover din kære morfar.

For meget er hændt. For mange er blevet ramt af terror og trusler og bander i de seneste årtier...

Så sent som i denne uge kunne vi i det lokale dagblad læse om bl.a. en 21-årig araber fængslet for knivstik på Motalavej.

Det handler her om stridende grupperinger - og de kæmper om den lokale narkotikahandel i bl.a. Korsør.

Altså det og andre forhold peger på, at der gennem årene ikke - som man forsvarende har sagt - blot er tale om en enkelt eller nogle ganske få, der ødelægger det for de mange positive, konstruktive indvandrere i også Slagelse kommunes udsatte boligkvarterer.

Skoledreng røvet...

Vi så det også på Slagelse station, hvor en 12-årig skoledreng forleden - en almindelig morgen - blev overfaldet af to lidt ældre drenge fra hhv. Mellemøsten og Afrika.

Og vi kunne samme dag som Motalavej læse, at flere unge i Albertslundområdet var dømt og udvisningstruede for, over nogle måneder, at have røvet og overfaldet 15-20 andre unge, enlige på bl.a. S-togsstationer.

Tusinder af ofre...

Faste læsere vil også huske, at vi i årene 1990-2010 - på baggrund af tal og oplysninger i Sjællandske og fra Politiet - uhyggeligt slemt kunne opgøre, at mere end 2.000 borgere - unge som ældre - var blevet truet, frarøvet og overfaldet af unge bander, grupper og utilpassede, primært fra de vestsjællandske ghettomiljøer.

Og det har jo virkelig vist sig, at de udsatte danske boligområder ikke kun handler om Vollsmose, Gellerup, Tingbjerg, Nordbyen og Motalavej - som det ofte blot nævnes fra København. Nej, det handler om mere end 50 byer rundt omkring i Danmark.

Mange steder, mange år

Og altså også Nykøbing F., Køge, Greve, Holbæk, Herning, Aalborg, Sønderborg, Helsingør, Allerød, Kokkedal etc.

Faktisk er der nok at undskylde rundt omkring.

På grund af 30-40 års fejlslagen indvandring og integrationspolitik. Som udover andre ofre også er vurderet til at have kostet omkring 35 milliarder kroner om året.

Samtidig er vi trist nok gået fra at være et tillidssamfund til nu at blive et trusselssamfund.

Da erkendelser indsneg sig

Og at den har været fejlslagen gik op for de fleste danske partier særligt i årene 2014-16 - her erkendte flere og flere situationens alvor. Og Mette Frederiksen selv har brugt ganske stærke gloser, om de ting, man havde lavet galt.

Og selvfølgelig er der flere partier end S - og naturligvis De Radikale og venstrefløjen - der har ansvar og skyld her.

Tænk blot på flere liberale Venstrefolk - eksempelvis Bjørn Elmqvist (der da også blev radikal). Og Jens Rhode med flere.

Er undskyldning mon nok?

Men kort og godt, Mette Frederiksen!

I slipstrømmen på Godhavnsdrengene (fuldt berettiget) og evt. slavehæren i det gamle Danske Vestindien...

Ja, så ville en dybtfølt og beklagende undskyldning for alle danske ofre - inkl. borgmestrene rundt omkring, Naser Khader og andre døgnbeskyttede - være helt på sin plads. Her og nu.

Inden man prøver at 'glemme fortiden' og gå smukt igang på en frisk!