Klik og se annoncen

Ørslev Skole og udearealer kommer søndag den 11. august fra klokken 10 til at summe af lopperier, møbler, køkkengrej, legetøj, spil og alskens effekter, når Ørslev-Solbjerg Idrætsforening holder loppemarked. Det gør man hvert andet år og det betyder, at der er mange gode ting at komme efter.

- Vi sorterer alle de effekter, vi får ind, så det er lettere for loppegæsterne at gennemskue, hvor de ting, de leder efter, er. Og vi rengør tingene eller vasker dem af, fortæller Karen Hansen, der er medlem af Ørslev-Solbjerg IF.

Denne omhyggelighed er ressourcekrævende, og kræver mange hænder. Der er omkring 50 hjælpere om fredagen, 70 om lørdagen og 100 om søndagen til at sælge i boderne.

- Næsten hele byen er fælles om loppemarkedet, og det er ikke noget problem at samle folk, for der sker ikke så meget i vores lille samfund, så når der endelig gør, så vil alle gerne være med. Og har man først én gang været med, synes folk det er hyggeligt og kommer igen næste gang. Det er både nuværende og tidligere beboere, bedsteforældre til klubbens spillere samt venner, som kommer og hjælper. Vi er meget taknemmelige for den store opbakning. Hjælperne for ikke betaling, men får mad og drikke hele weekenden, som vores sponsorer har gjort muligt, fortæller Karen Hansen.

Lopper over det hele

Loppemarkedet fylder hele skolegården, gymnastiksalen, samt omklædningsrum, legeplads og mere end en halv fodboldbane.

Folk lukkes ind klokken 10 og der lukkes for lopperierne klokken 13.30. Klokken 11 er der auktion over udvalgte effekter.

- Sidste gang vi holdt loppemarked, var i 1017. Her havde vi en hestevogn blandt lopperier. I år har vi en dobbelt sculler. Det er en ret usædvanlig effekt, siger Karen Hansen.

Der er salg af pølser, pommes frittes, øl, vand og kaffe og der er mulighed for at sidde og slappe lidt af.

Oprydningen står de mange frivillige for, og når pladsen er ryddet, sluttes der af med fællesspisning, som traditionen tro er helstegt pattegris.

Loppemarkedet plejer at tiltrække omkring 3000 besøgende og de kommer fra det meste af Sjælland.