Klik og se annoncen

Af Mette Juhl

I en tid, hvor gaming trækker flere og flere unge indendørs, er der god grund til at hylde idrætten - også den, der dyrkes på gadeplan.

På lørdag den 26. maj er det Gadeidrættens Dag, og det bliver igen i år fejret med en festdag i Slagelse.

Alle aktiviteter er denne gang samlet på Nytorv, hvor man kan dukke op mellem kl. 10 og 15 og være med eller se på . Alle, store som små, er meget velkomne.

På Nytorv bliver der opstillet forskellige skaterramper, så kom gerne med eget skateboard, løbehjul eller rulleskøjter. Husk hjelmen og andet beskyttelsesudstyr.

For de mindste bliver der en strider-event - de små løbecykler, der kan få god fart på. Og for de adrætte er der parkour.

Der opstilles en panna-bane, hvilket for nye i sporten er en lille, sekskantet fodboldbane. Det er en sjov måde at spille fodbold på, hvor der let kommer fart i spillet.

Der er mere fodbold, når DGI inviterer til en kvalifikationsrunde af Danish Street Cup, Danmarks største gadefodboldturnering.

Slagelse Basketballklub stiller net op og inviterer alle med til en gang streetbasket, mens der bliver danseopvisninger ved Believe Dance og Danse-Huset.

Grill og freestylere

I løbet af formiddagen fyres der op under grillkullene og grilles pølser. I alt bliver der uddelt 500 gratis hotdogs og sodavand på dagen til sultne børn og unge. Kaffeklubben kommer med salg af kaffe og varme drikke til de voksne.

Omkring kl. 14.00 vil Nytorv blive ryddet for formiddagens mange aktiviteter for at give plads til et freestyle motocrossshow. Her kan alle glæde sig til et fantastisk show med imponerende hop i højderne på de brølende maskiner.

Alt i alt er der lagt op til en dag fyldt med aktivitet og med glad musik ud af højttalerne.

Det er Teddy Nielsen, der via Dream On projektet igen i år er initiativtager til og tovholder på Gadeidrættens Dag. Han får hjælp af en række frivillige på dagen, mens arrangementet er støttet af National Platform for Gadeidræt via Nordea Fonden samt med lokal støtte fra Business Slagelse, ShowTech og Loxam.