Klik og se annoncen

Af John Hansen

Når der her fredag den 11. januar fra kl. 15 - næsten samtidig med Sjællandske Mediers afskedsreception i Ringsted for unikke Torben Dalby Larsen (kl. 14-16) - holdes Nytårskur i Slagelse sker det med en af landets mest seriøse og respekterede chefredaktører som gæstetaler, nemlig Jakob Nielsen.

Jakob Nielsen er chefredaktør for Altinget og ugebrevet Mandag Morgen.

LÆS OGSÅ: Havemøbelproducent fra Korsør kåret til Årets Leverandør 2018

Og Nytårskuren holdes i Slagelse Erhvervsråds regi hos Gradehusarregimentet ved Antvorskov Kaserne.

De kan grave...

Altinget og Jakob Nielsen har gennem længere tid 'eksisteret' på landsplan og ikke mindst ganske nær ved Christiansborg og Slotsholmen midt i hovedstaden.

Men når det bliver ekstra spændende for SE-vært Helge S. Poulsen og det ledende liv i Slagelse at møde netop Jakob Nielsen i virkeligheden, så skyldes det ikke mindst, at han personligt - og hans medie - indenfor det seneste par år har gravet og blandet sig i flere uhyrlige slagelseanske forhold.

LÆS OGSÅ: Vild volleyfest onsdag i Slagelse

Lidt af hvert

Det drejer sig bl.a. om brintbussagen, om rådhusklima og pludselige udskiftninger af kommunaldirektører og om de store bølgeskvulp, som Slagelse byråd i flere omgange har kastet af sig.

Hele valgkampen i Slagelse var jo både spændende og betændt, og selve valgnatten og den efterfølgende konstituering blev det ikke mindre. Også på det kuriøse plan.

Alt ialt fik det i 2017 og 18 ikke blot Mogensen & Kristiansen og Hans Engell til at komme til Slagelse for fortsat at undre sig højlydt.

Jakob til byrådsmøder

I modsætning til de førnævnte har Jakob Nielsen primært ytret sig i skrift.

Ligesom han flere gange har gjort sig den ulejlighed at besøge kommunen - og også sidde på første række under visse byrådsmøder for selv at være vidne til bare lidt af vanviddet.

Nu har nogle af de højeste bølger lagt sig på Slagelse rådhus, selvom nogle efterspil (retssag, poster, nag etc.) dog fortsat rumler...

- Glem det, sagde vi

Og så må alle jo stadig vente til efter F-valget med at få d'herrer Villum & Dyrbys officielle udmelding om, hvordan de løser (eller kommer ud af) deres privataftale (nogle kalder det en lokumsaftale) omkring en mulig deling/skifte på borgmesterposten til næste nytår.

Det var her, Søndagsavisen kort før jul godt turde gå ind og konstatere: Glem det!

Den aftale mellem de to ledende Slagelse-politikerer fører ikke til noget - ikke til andet end, at de to fortsat deler magten (som borgmester og vice) og på den måde fik holdt Knuth, V og det borgerlige flertal ude.

Flere talere

Helge S. Poulsen glæder sig - med deltagelsen af Jakob Nielsen på fredag - over 'som altid at tage fat på de aktuelle politiske temaer'.

Nytårskuren byder også på taler og indlæg af GHR-chefen oberst Jens Ole Rossen-Jørgensen (om regimenterne og arbejdspladser), af Helge Poulsen selv (erhvervslivets gode år) og naturligvis også en status fra John Dyrby Paulsen selv efter hans første år som borgmester.

Søndagsavisen bragte i vort uge 51-nummer fra 2018 (20.-21. dec.) et helt opslag i form af et nytårsinterview med John Dyrby.

Og han vil givetvis komme ind på nogle af de samme temaer og emner. Dertil nyt om Campus Slagelse, der for Absalons vedkommende for alvor går igang i 2019, og de store planer om boligbyggeri over hele kommunen, som Dyrby tidligere har lanceret.