Klik og se annoncen

Siddegrupper, træer i store plantespande og aktivitetsområder med bl.a. bordtennis og balancestammer er på vej til Nytorv i Slagelse. Det kunne man bl.a. høre om, da Business Slagelse nylig holdt nytårskur i Mediehuset på Nytorv 10.

Slagelse Kommune har bevilget 500.000 kroner til formålet, og de går helt og holdent til de ny tiltag, som skal få flere til at bruge pladsen i dagligdagen.

- 'Hygge' er det begreb vi gerne vil signalere, understreger Helle Madsen, Business Slagelse, mens hun viser planen, hvor de torvehandlendes stadepladser er flyttet til den anden side af torvet, og placeret så de danner en gade vendt mod Nygade.

Et område er indrettet med bl.a. pottetræer og balancestubbe, samt Panton designerbænke. Bænkene fyldes med vand, og står dermed fast på torvet. Men kan de kan i sagens natur også tømmes for vand og dermed let flyttes og blive genbrugt på andre pladser, når den planlagte store renovering af byens torve sættes i værk på et senere tidspunkt.

Bænkene blev bestilt allerede sidste kalenderår, fordi det på den måde var muligt at opnå en klækkelig rabat, og etableringen af de nævnte områder starter så snart vejret tillader det.

På tegningen ses den kommende plan for Nytorv.

Billedet er fra Business Slagelses nytårskur, den første af slagsen, som her i januar afløste det månedlige morgenmøde for byens forretningsfolk. Her kunne man bl.a. også høre kommende vicevært Sanne Salomonsen fortælle om planerne for det gamle posthus som nyt vækst- og innovationshus, ligesom Galina og Esben, Manden & Konen, fortalte om deres innovative foodtruck, som også får en plads i det gamle posthus på Sdr. Stationsvej i Slagelse.