Klik og se annoncen

På lørdag d. 11. maj fyldes bymidten i Slagelse hele dagen med både spritnye og klassiske biler. Her kan man både se en stor udstilling af nye biler fra ni lokale forhandlere i Bilbyen Slagelse, som viser de mest spændende nyheder fra de mange forskellige mærker - og samtidig være med til at sende klassiske rallybiler afsted i Historic Viking Rally,

Organisationen bag løbet har to år i træk haft succes med det lokale arrangement, hvor byens torv bliver fyldt med nye og klassiske biler hele dagen. Løbet er 2. afdeling af den landsdækkende turnering FDM DASU Classic, hvor deltagerne stiller op med klassiske biler. Det sker iflg. klubben på baggrund af et eminent samarbejde med Business Slagelse, Bilbyen Slagelse og Vestsjællandske Distriktsblade, og ikke mindst Slagelse Kommune og en række erhvervsvirksomheder, som støtter arrangementet økonomisk.

Og successen gentages altså på lørdag, med tredje version af Historic Viking Rally.

- Nytorv vil summe af mennesker og biler, nye som gamle fra kl. 8.00 og præcis kl. 10.00 sendes den første deltager ud på ruten. De vender tilbage til torvet kl. 16.30, oplyser arrangørerne.

Udstilling af klassiske biler

Samtidig vil der kl. 11-16 være en større samling af klassiske biler på Nytorv. De skal ikke være med i løbet, men deltager i 'Concour d'Elegance by Slagelse'. Et event i eventet, hvor de smukkeste klassiske biler bliver præmieret. Her er ingen tilmelding, man møder bare op og hygger sig med alle de andre på torvet. Dommere ved udstillingen er de tidligere topkørere i dansk rally, Jan Glad og Flemming Laubjerg.

Blandt udstillerne, som møder op med deres klassikere, ikke nyere end 1981, præmieres bedste bil i kategorierne Førkrigs (-1955), Sportsvogn og Familiebil. Dommerne vil bedømme bilerne i tidsrummet 11.00-13.30, og kl. 14.00 vil vinderne blive kaldt til Start/Mål portalen, hvor de vil blive præsenteret over højtaleranlægget på torvet.

Præmierne uddeles af Steen Knuth, byrådsmedlem.

- Det er ganske gratis at deltage i udstillingen. Kom bare med din klassiske bil, uanset stand og mærke, opfordrer arrangørerne.

vind gavekort

Der er også en konkurrence for publikum, som kan vinde et gavekort til byens butikker. Det er Business Slagelse og UgeNyt, som er sponsor for denne konkurrence. Få en stemmeseddel i teltet på Nytorv. Skriv hvilken klassisk bil du synes er den skønneste, skriv dit navn på stemmesedlen og aflever den i teltet inden kl. 14.00, hvor vinderen bliver annonceret. Man skal være til stede for at få udleveret gevinsten.

Et stort telt på Nytorv udgør rallycentrum. En startportal fra Yokohama Danmark stilles op og via højttalere informeres om aktiviteterne.

- Det giver præcis den stemning der skal til, for at publikum og deltagere hygger sig, forventer arrangørerne.

Vær med til at sende de klassiske biler af sted i rallyet fra kl. 10:00.