Klik og se annoncen

Nye erhvervsarealer, i alt 440.000 kvm., svarende til ti fodboldbaner, er godt på vej i tilknytning til det nuværende Megacenter på Japanvej/Kinavej i Slagelse. Dog på den anden side af omfartsvejen, men til samme type butikker, oplyser Per Birkegaard Madsen, erhvervsservicechef i Slagelse Erhvervscenter.

Her vil der både blive plads til 'butikker med særlige pladsbehov' - typisk butikskæder som IKEA, Bauhaus, havecentre, bilforhandlere - og ikke-forurenende produktionsvirksomheder. Der er her tale om den største udlægning af erhvervsgrunde siden finanskrisen, og det sker efter at der de senere år har været stor byggeaktivitet i området.

- Der er bygget ca. 11.000 kvm. nye butikker: Biltema, Harald Nyborg, Jem&Fix, Sejs, udvidelse af HTH m.fl., og vi kunne se at der kom til at mangle jord. Siden gik det lidt i stå, men det skal nok komme igen, forsikrer Per Madsen.

Mange seriøse henvendelser

- Vi har selv haft fat i forskellige store, arealkrævende butikker, og vi får mange henvendelser. Der er hele tiden nogle der forespørger, også nogle, der er meget seriøse, understreger Per Madsen.

- Mange sjællandske virksomheder overvejer funktioner og samlende tiltag her.

Bl.a. får vi rigtig mange henvendelser fra fødevarevirksomheder, som gerne vil til Slagelse.

- Der kommer mange 'følere', og vi har efterhånden ikke nogle tomme bygninger tilbage, slet ikke set i forhold til for 3-5 år siden.

Samtidig har vi nogle store virksomheder i området, og skulle de ønske at flytte og bygge nyt, har vi ikke rigtig noget at tilbyde dem - i hvert fald ikke noget med facadebeliggenhed.

Synlighed er vigtig

Netop den synlige beliggenhed er vigtig. Ikke alene for virksomhederne:

- Det gælder også for vores egen selvforståelse, pointerer Per B. Madsen.

- Rent psykologisk betyder det rigtig meget at alle, der kører forbi, kan se, at nu bygger den og den virksomhed, så man kan se, der er gang i Slagelse. For det er der jo, understreger han.

- Fra tredje kvartal 2013 til tredje kvartal 2016 har vi fået lidt over 1500 arbejdspladser: godt 500 offentlige og knap 1000 private, helt præcis 1.513 i alt. Det er vi godt tilfredse med!

Varer på hylden

Den udvikling skulle gerne fortsætte, og her er de synlige og let tilgængelige erhvervsarealer vigtige.

- Vi er nødt til at ha' en parathed - vi er nødt til at ha' varerne på hylden, understreger Per B. Madsen.

Kommuneplanforslaget med de planlagte erhvervsgrunde skal ud til offentlig høring i juli-august måned, og bliver, om alt går vel, vedtaget af byrådet til oktober.

I givet fald kan man efterfølgende gå i gang med at forhandle med lodsejerne, området skal byggemodnes og der skal laves en eller flere lokalplaner.