Klik og se annoncen

- Vi er selvfølgelig rigtig stolte over at stå med den nye 208 som årets bil. Den sælger godt og folk er vilde med det nye frække design. Sådan siger Jacob Berger Frederiksen, salgschef hos Peugeot Slagelse på Skovsøviadukten efter kåringen af den ny Peugeot 208 til 'Car of the Year 2020'.

Fornuftigt valg

- Peugeot 208 er et fornuftigt valg og var også blandt mine favoritter. Bilen passer flot ind på det danske marked og kan fås både som elbil, benzin- og dieselbil, siger Danmarks eneste COTY jurymedlem, Søren W. Rasmussen, redaktør på FDMs medlemsmagasin Motor, og han tilføjer:

- Peugeot 208 er en god repræsentant for de biler, der skal føre os gennem den grønne omstilling. I år var der hele tre elbiler med i finalefeltet (de andre var Tesla Model 3 og Porsche Taycan), og udviklingen mod flere og flere elbiler ser ud til at fortsætte igen ved næste års kåring, hvor antallet af nye biler ventes at stige kraftigt. Vi står på den måde over for den største revolution, og det er Peugeot 208 med sin elbilsudgave et godt symbol på.

Skiller sig ud

Den nye Peugeot 208 skiller sig iflg. Peugeot Danmark i den grad ud fra mængden.

- Designet er sporty og elegant på samme tid, hvilket også opleves indvendigt, hvor 208 fra Allure-niveau er udstyret med et nyt, banebrydende Peugeot i-Cockpit med 3D head-up display. Den er lavere, bredere og længere end dens forgænger. Designet balancerer harmonisk mellem at være helt stramt og samtidig have forførende kurver og detaljer, der signaler sport og fandenivoldskhed.

Den nye 208 er ikke kun designmæssigt klart til at køre ind i fremtiden. Takket være en forbedret aerodynamik og en lavere vægt, er det lykkedes at reducere brændstofforbruget og CO2-udledningen i forhold til forgængeren.

208 fås som nævnt med tre forskellige drivmidler: Benzin, diesel og til sommer også el.

Motorprogrammet spænder over både de prisvindende PureTech benzinmotorer og en effektiv BlueHDi motor, der alle lever op til henholdsvis euro 6.d og 6.d-temp. standarderne.

På Allure-niveau er den nye 208 udstyret med bl.a.: Peugeot 3D i-Cockpit, Mirrorscreen m. AppleCarPlay, læderrat, p-sensor bag, fartpilot, mørktonede ruder bag, LED kørelys, frontkollission advarselssystem, aut. nødbremsesystem, aut. fjernlys, skiltegenkendelse, vejbaneassistent og træthedsovervågning. Prisen for en ny 208 Allure PureTech 100 eller BlueHDi 100 er 179.990 kr. For kun 10.000 kr. er det muligt at opgradere med Allure Sky Pack, som indeholder: Panoramaglastag, adaptiv fartpilot, bakkamera og aut. nødbremse med radar.

Triumf for Peugeots 2-serie

Med Car of the Year 2020-titlen skriver Peugeot 208 et nyt kapitel i B-segmentet og i særdeleshed i 2-seriens historie.

Det er første gang, en model i Peugeots 2-serie vinder denne prestigefyldte pris. Den vandt med 281 point foran Tesla Model 3 med 242 point og Porsche Taycan med 222 point.

Mere end 110.000 europæiske kunder har allerede bestilt en ny 208, og 15% af mikset er den elektriske version.