Klik og se annoncen

Af John Hansen

Igen-igen var der damp på. Mandag aften i denne uge gjaldt det førstebehandlingen. Ved et ekstraordinært byrådsmøde.

Og kommende mandag skal stemmerne så tælles op ved den afgørende andenbehandling af ny styrelsesvedtægt. Ved det ordinært fastsatte møde 26. marts.

I mellemtiden skal forvaltningen og de to uenige politiske fløje i Slagelses politiske arena søge at nå frem til brugbare løsninger.

'Lad os snakke videre'

Og der var kun det ene punkt på dagsordenen den første mandag aften - hvor radikale Troels Brandt dog allerede fra begyndelsen prøvede at få mødet suspenderet:

'Jeg vil anmode om, at vi suspenderer mødet og genoptager de gode samtaler, vi var igang med, da vi lavede samarbejdsaftalen.

En bred samarbejdsaftale er radikalt hjerteblod. Her handler borgmesteren alt for overilet og skyder gråspurve med kanoner,' argumenterede Brandt. Og fik et spinkelt flertal imod sig.

Trung: Kun 7 x uenighed

Også Ann Sibbern og Brodersen fra DF forsøgte at forhindre forehavenet. Ligeså Knud Vincents, Anders Koefoed og unge Christopher Trung fra Venstre.

Trung spurgte direkte borgmesteren og flertallet: 'Hvor ser I, at der ikke er konstruktivt arbejde i udvalgene.

På møderne i år indtil nu har jeg opgjort, at vi faktisk har behandlet 385 punkter. Og kun i 7 tilfælde har der ikke været enighed,' fremførte han.

Overlap generer

Den såkaldte borgerlige side af salen påpegede altså, hvor godt selve udvalgsarbejdet var kommet igang i det nye 2018-byråd.

'Men det er ikke et spørgsmål, om at være enige eller uenige,' pointerede Lis Tribler fra Socialdemokratiet.

'Nogle sager har således været behandlet i tre forskellige udvalg. Og vi vælger nu at sige: Det ønsker vi ikke, det bør være mere effektivt. Og så må vi skride ind. Og helst gøre det nu.'

SF's Jørgen Grüner kaldte det også 'uhensigtsmæssigt at to udvalg kan sidde og arbejde med det samme. Der er klare overlap.'

Også EL's Thomas Clausen talte for ændringer nu - mens LA's Villum Christensen (ligesom i øvrigt Stén Knuth, V) holdt sig totalt tilbage med taletid. Villum mente i baggrunden, at fortsatte personsager blot skader klimaet yderligere...

Sluttelig stemte de alle 16 for at følge borgmesterens - eller den konst. kommunaldirektørs - oplæg.

Glad for samarbejdet

Borgmester John Dyrby Paulsen, Soc., konkluderede siden: 'Jeg er da glad for, at de siger, der har været godt samarbejde i fagudvalgene. Det kan jo så fortsætte!'

Mente Dyrby - også selvom der måske nu måtte ryge nogle kompetente (?) formænd som Ann Sibbern (ældre), Troels Brandt (landdistrikter) og/eller Knud Vincents (erhverv), som samme Dyrby i sin nye rolle som borgmester ellers har rost overordentligt meget.

'Og nej, jeg giver ikke op. Tværtimod,' understregede John Dyrby, da Brodersen og andre undrede sig over, at borgmesteren 'skuffende efter blot to og en halv måned opsiger samarbejdsaftalen.'

Invitationen...

Knud Vincents understregede flere gange, at "vi alle 31 - lige meget hvad - har en forpligtelse til at komme videre. Vi vil fortsat være i arbejdstøjet - det er Venstre altid.

En forudsætning er dog, at vi bliver inviteret,' påpegede Vincents også. Her henviste han til en 'invitation' eller 'ikke-invitation', som der var diskussion om... ja hvornår kalder man det en invitation? Blev det vendt.

John Dyrby fastslog hertil: 'De har altså været inviteret - uden at møde frem. Jeg skrev, at jeg ikke kunne om lørdagen, men søndag var jo muligheden...'

Ordene lød...

Borgmester John Dyrby Paulsen havde i et svar til Troels Brandt ordret formuleret: sig således

'Hej Troels. Tak for din e-mail med ros og opbakning.

Vi drøfter tingene videre i AFIØ-regi og vender tilbage til jer lørdag med vores videre betragtninger.

På baggrund af disse kan vi evt. tage et møde søndag om de konkrete behov for ændringer? Mange hilsner, John'.
Fortsættelse følger...