Klik og se annoncen

Cykelfeberen er over os - over Sommer-Danmark - og for et af Slagelse Cykle Rings største talenter, 16-årige Niklas Larsen, sker der ekstra meget.

Niklas har netop vundet et hollandsk etapeløb, og stortalentet kobles nu til Team PythonPro.com-Spar Nord.

Det Sydvestsjællandske juniorteam Team PythonPro.Com-Spar Nord fortæller til Uge Nyt, at man netop har indgået en aftale med Niklas Larsen fra Slagelse CR for sæsonen 2014.

Sportsdirktør Martin Kryger har igennem længere tid haft øje på den dygtige rytter fra Slagelse, "og det er med stor glæde han nu kan offentliggøre at kontrakten nu er skrevet under". Martin Kryger siger endvidere "at Niklas vil betyde en massiv styrkelse af Teamet, og at der i den kommende tid vil tilgå flere stærke ryttere til holdet, så vi i sæson 2014 vil komme op i den absolutte elite i Danmark."

Niklas har i de seneste to sæsoner været en del af det Danske U17 landshold, hvor han bl.a. i 2012 deltog i et af Europas største U17 løb Ask? i Østrig, som kun har deltagelse af landshold. Niklas Larsen gjorde en kæmpe indsats ved bl.a. at vinde kongeetapen.

Niclas Larsens talent understreges yderligere af at han netop er kommet hjem fra et af Europas største etapeløb for Børn og Unge, European Youth Tour i Assen Holland. Løbet køres over 6 etaper og har i U17 klassen deltagelse af 160 ryttere.

Niklas strøg i gult allerede på første etape der var en prolog. Desværre måtte han af med den gule trøje efter 3. etape, for at tage den tilbage på 4. etape og derefter beholdt han den resten af løbet og blev samlet vinder. I samme løb deltog også Næstved BC rytter Mads Olander Hjort der sluttede på en samlet 7. plads, beretter Brian Olander Hjort fra teamet.

Lidt mere om Holland

Niklas Larsen åbnede som nævnt med at vinde prologen i Holland og startede dermed forrest på første etape, som den gule fører trøje altid gør. Første etape var et gadeløb, vejret viste sig fra en meget dårlig side, i hvert fald til gadeløb. Det stod ned i stænger med regn og temperaturen var under 20 grader. Niklas forsvarede den gule førertrøje suverænt flot, med en anden plads.

På anden etape mistede Niklas sin gule førertrøje, efter et hårdt løb på 79 km med megen vind og mange brosten. Niklas blev nr. 14, men var samlet nr. 2, blot 5 sekunder efter den førende rytter.

Den 3. etape var en enkeltstart på knap 7 km. Den vandt Niklas Larsen i tiden 8:38 min og tog sin gule førertrøje tilbage.

4. etape var et hårdt linjeløb i 34 graders varme. Niklas Larsen blev sat under et hårdt pres, da teamet Young Heroes, et sammensat team af store talenter i hele Europa, kørte fra feltet på skift. Niklas var ene person om, at trække feltet op hver gang en Young Heroes rytter stak, men Niklas holdt til presset, selvom der kom noget af en forskrækkelse, da han var med i et styrt til sidst, men han fik samme tid som vindere, da styrtet skete inden for de sidste 3 km. og Niklas beholdt førertrøjen.

På lørdagens sidste etape, der var et kriterium, forsvarede han fornemt sin position.