Klik og se annoncen

Fredag eftermiddag blev noget anderledes, end den plejer at være. Kunsthallen ved hovedindgangen til Slagelse Sygehus var pyntet op, og scenen blev betrådt af fire klassiske musikere med operasanger Dresden Ramos i front, klar til at give nytårskoncert.

- Vi har arrangeret koncerten, fordi vi gerne vil give vores patienter et frirum. Vi håber, det gør hverdagen på sygehuset lidt lettere, siger Sabina Lund, der afdelingssygeplejerske på Mave, Tarm og Karkirurgisk afdeling på Slagelse Sygehus.

Ã?n af patienterne, som kom til koncerten, var Janne Høver, der havde glædet sig hele dagen. Musikken gør noget helt specielt for hendes sind.

- Jeg tror helt sikkert på, at musik kan kurere sygdom. Det giver overskud, og man bliver opløftet af det. Det er et fantastisk arrangement, lød det fra Janne Høver, der er indlagt på Mave, Tarm og Karkirurgisk afdeling.

Det er afdelingen selv, der arrangerede koncerten med støtte fra arven fra tidligere patient Inger Marie Pierpoint, og hele sygehuset var inviteret.

Klassisk musik i verdensklasse

Kvartetten, som optrådte, består af operasanger Dresden Ramos, der har flere masters i opera og klassisk sang og har optrådt over hele verden med sit store talent, kapelmester og pianist Vagn Sørensen, violinist Gabriel Coxner og Vida De Léon, der spiller cello.

De fire klassiske musikere leverede en koncert med alt fra Mozartkompositioner til et potpourri over danske julesange.

Sygehusdirektør Vagn Bach var meget tilfreds med koncerten:

- Det var en utrolig flot koncert og en fantastisk begivenhed, der viser, vi tænker ud af boksen til glæde for patienter og sygehus.

Sabina Lund håber på i fremtiden at kunne glæde patienterne med nye arrangementer:

- Fremadrettet vil vi gerne give vores patienter og sygehuset flere oplevelser, når anledningen og midlerne er til det.

Den udmelding glæder Janne Høver:

- Det er meget rørende og livsbekræftende, når man er indlagt at komme til sådan en koncert. Jeg har ikke meget modstandskraft, men at komme til koncert er noget der giver kræfter. Jeg er sikker på mine tal er bedre i morgen, efter jeg har været hernede i dag, fortalte Janne Høver.