Klik og se annoncen

Af John Hansen

Aldrig har Anlægget vist set smukkere og renere ud...

Sådan forekommer det da her i skønne maj, bl.a. efter at flittige unge, lokale VU-folk sammen med Dahlin og minister Løhde - hun i fornuftige, flade sko midt imellem heftige regnbyger - gik til kamp mod affaldet i Slagelse.

Nytorv - og Anlægget

Slagelsekredsens Venstre-kandidat Morten Dahlin havde inviteret innovationsminister Sophie Løhde til Vestsjælland.

Og her havde Søndagsavisen også sat dem stævne på Nytorv - Løhde har tidligere år besøgt Slagelse for at støtte Dahlin og mere tiltrængt ungdom i Folketinget.

Bagefter stod den på lidt ekstra valgkamp i handelsbyen...samt fælles opsamling af henkastet affald i Anlægget i Slagelse.

'Og jo, det var der mere end én betydning med,' forklarede Morten Dahlin:

Vi går gerne forrest...

'For det første handler det om, at der virkelig er alt for meget affald i vores natur. Vi skal simpelthen blive bedre til ikke at svine vores natur til.

Derfor vil vi i Venstre også plante mere skov og sikre danskerne bedre adgang til naturen.

Men det nytter jo ikke noget, hvis der er affald over det hele, så i dag går vi selv forrest og samler skrald op med et hold af frivillige,' påpeger Dahlin.

Rydde op i politikken...

'Derudover handler det om, at yderfløjene vokser i dansk politik.

Så der er sådan set brug for at blive ryddet lidt op i det hele - så der er også fin symbolik i det,' understregede Morten Dahlin med et slet skjult smil på læben.

Løhde: Få unge Morten ind!

Sophie Løhde - selv den nuværende yngste i Christiansborgs V-gruppe lige nu, sammen med skatteminister Karsten Lauridsen - ønsker i den grad at få lidt yngre, friske kræfter ind på Borgen.

Og faktisk har hun fulgt både Slagelseområdet (incl. Psykiatrien og sygehuset, som tidl. sundhedsminister) og talentfulde Dahlin i en årrække nu.

'Så jo, jeg er her i Slagelse for at yde støtte til Morten Dahlin.

Det er der både personlige og politiske årsager til. Det politiske handler bl.a. om, at Morten og jeg er enige om, at vi bliver nødt til at sikre, at alle infrastrukturinvesteringer ikke går til indre København og Jylland.

Os her på øvrige Sjælland skal også have vores del,' påpeger Sophie Løhde.

Sundhed med større lighed

Sophie Løhde endvidere: 'Jeg ved, at Morten vil kæmpe for, at vi kommer uligheden i sundhedstilbud til livs.

Det går simpelthen ikke, at det er ens postnummer der afgør hvilken behandling man får i sundhedsvæsenet. Det vil vi forsøge at gøre op med, med sundhedsreformen, og der har jeg brug for Morten på Christiansborg til at hjælpe mig,' tilføjede Sophie Løhde - inden hun gik løs på naturrengøringen.

Naturligt at hjælpe til

'Det er særdeles vigtigt for os i Venstre med en god og ren natur.

Jeg hjælper selv til stort set hver gang DN har indsamlinger, så det var meget naturligt for mig også at komme her til Slagelse og give en hånd med.

At jeg så samtidig kan vise min støtte til Morten, det er jo kun positivt,' pointerer innovationsminister Sophie Løhde, inden hun skal videre til et møde med en større gruppe sjællandske borgere i sin egen kreds.

Psykiatrien og sundheden

Omkring valgkampsituationen i det hele taget noterer Løhde - på Søndagsavisens spørgsmål til vigende meningsmålinger - at intet afgøres, førend på valgdagen.

Nu vil V tage et godt EU-valg, 'og så er valgkampen jo lang endnu.'

Løhde har megen tro på 'sundhedsreformen, der skal gøre tingene lige godt, hvad enten man bor i Slagelse eller Slangerup,' og hun satser også på større vægt på psykiatrien i forhold til de fysiske sygdomme.

'Venstre har forlængst afsat flere midler til psykiatrien, hvor flere og flere unge desværre også kommer i klemme,' slutter Sophie Løhde, som flere gange har besøgt Psykiatrien i Slagelse - den der skal være en stærk lokal base på netop dette område.