Klik og se annoncen

Af John Hansen

Morten Dahlin er navnet på den fortsat unge, ambitiøse politiker, der står som Venstres unge håb i Folketinget.

Han er Slagelses foretrukne kandidat, opstillet til det høje ting - og han var meget få personlige stemmer fra at blive direkte indvalgt ved sidste valg.

Morten var også nær ved at skulle erstatte legenden Bertel Haarder, indtil et særligt og ærgerligt Flensborg-benspænd kom i vejen.

Sådan er livet.

Hvilket Nytår?

Men netop nu står Morten Dahlin med pæne chancer for at ryge i Folketinget 1. januar som erstatning for Jacob Jensen.

Det sker, hvis Jacob Jensen og Venstre får et tilstrækkeligt godt regionsvalg til at Jacob skal erstatte Jens Stenbæk på posten som regionsrådsformand.

Under alle omstændigheder arbejder Morten Dahlin (p.t. med plads i byrådet i Greve) målbevidst på at gøre sig fortjent til og klar til en fremtidig politisk platform i Folketinget.

Og her vil han Ø al kraft repræsentere den Slagelse Kommune', som han gennem de seneste fire-fem år er blevet så glad for.

Ny regering

Søndagsavisen har netop haft en biltur med Dahlin på Omfartsvejen og også en statussnak med ham her for foråret 2017.

En periode hvor der både sker meget i Slagelse Kommune og i Folketinget, hvor V, LA og Konservative jo nu danner en trekløverregering.

En regering med pænt store udfordringer, tør det siges.

I et Folketing, hvor S & DF står tættere end nogensinde.

Sjællandske tværmotorvej!

En af de ting, som Morten Dahlin - og vist mange med ham - anser for at være allervigtigst for Slagelse og Vestsjælland er snarest muligt at få en udbygget Rute 22.

Allerhelst at få en rigtig motorvej fra Rønnede/Næstved til Slagelse og Kalundborg.

Lidt overrasket var MD dog over at opleve, at Slagelse Omfartsvej slet ikke med bredde og broer er forberedt til en mulig fremtidig motorvej. Det har Vejdirektoratet i hvert fald ikke gjort klar til.

'Vi har penge til overs'

Om den Sjællandske Tværmotorvej siger Dahlin helt aktuelt:

'Nu er Silkeborgmotorvejen netop blevet 1,5 milliarder kroner billigere end forventet.

Det mener jeg udgør en gylden mulighed for os på Sjælland, til at få sat turbo på projektet omkring den Sjællandske Tværmotorvej fra Kalundborg over Slagelse og Næstved til Rønnede.

Her handler det om, at vi skal stå sammen på tværs af partiskel. Og kæmpe for Sjællands interesserer,' pointerer Morten Dahlin.

Sjælland er overset

Morten videre: 'I de sidste mange år, er de nye motorvejsprojekter gået til Jyllands, mens Region Sjællan er blevet overset.

Derfor ville det være oplagt, at vi nu fik sat skub i tingene omkring den sjællandske tværmotorvej. Vi ved at det ville skabe vækst og arbejdspladser, og samtidig ville det spare pendlere og andre trafikanter for masser af tid, fordi de ville slippe for at holde i kø.'

Forsvaret vigtigt lige nu

Forsvaret kommer i stærkt fokus den nærmeste tid - og her har Korsør og Slagelse selvfølgelig ekstra stærke interesser.

Om forsvarsforliget, der udløber ved udgangen af 2017, siger Morten Dahlin:

'Forsvaret har brug for et markant løft med truslen fra Putin i øst og usikkerheden fra Trump i vest.

I stedet for at spare, som man gjorde ved sidste forsvarsforlig, så skal der denne gang investeres i forsvaret. Det betyder også, at kampen for Flådestation Korsør bliver endnu mere relevant. Flådestationen giver god mening, både ud fra et nationalt og et forsvarsmæssigt synspunkt, ligesom det er en livsnerve for Korsør.'

Venstre vil mere!

Dahlin videre: 'Hele Venstre i Slagelse arbejder på, at overbevise forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen om, at Flådestation i Korsør skal bevares.

Men ikke nok med det: Vi mener at den passus om, at der kun skal investeres i flådestationen i Frederikshavn skal droppes, så vi igen kan få investeringer til Korsør.

Det vil være godt for Søværnet og vil fjerne meget af den lokale usikkerhed omkring Flådestations Korsørs fremtid,' mener Dahlin.

Stén Knuth og Motalavej

Sluttelig lidt mere aktuelt tema - også omkring Storebæltsbyen. Om Motalavej og balladen her udmelder Dahlin:

'Jeg synes, det var en fantastisk udmelding fra Stén Knuth, da han gik meget tydeligt ud og sagde, at hvis ikke familierne selv tog et ansvar for deres børn når de lavede ballade, ja så var han klar til at trække dem i børnepenge.

Det er en god og modig udmelding, som helt sikkert vil sprede sig som en steppebrand i de miljøer.

Jeg tror, at nøglen ligger i, at kombinere det forebyggende arbejde med de lidt hårdere redskaber, og det er netop det Stén Knuth har lagt op til, så det er virkelig en god udmelding,' slutter Morten Dahlin.