Klik og se annoncen

Fra Nørrebro til Hejninge

Kim Hoffmann-Madsen 37 år, Marie Kirk Hansen 35 og baby

Flyttede til Ormsagergård i Hejninge - Stillinge fra Nørrebro.

- Vi vidste allerede i indkørslen, at det skulle være her! Gården ligger helt perfekt med egen lille skov, tæt på stranden og masser af plads. Vi havde tre grise i sommers, og nu har vi høns og gang i en masse projekter, fortæller parret.

LÆS OGSÅ: Velkommen til godt 3700 nye indbyggere i Slagelse Kommune

Kims forældre er også flyttet til Ormsagergård, og har fået deres egen afdeling i huset.

Kim og Maria kom fra en lejlighed på Nørrebro i København og de havde aldrig været i Slagelse før, og da slet ikke hørt om Hejninge inden at de fandt gården på nettet.

- Men der er et fantastisk fællesskab herude - vi har været til både juletræstænding, sommerfest, gåture og meget mere, og folk har været rigtigt gode til at tage imod os. Vi snakkede meget mere med naboerne her, end dem vi boede få meter fra på Nørrebro.

Maria er boligsocialkoordinator og har fået job hos lokale boligforeninger to uger efter at parret var flyttet til, mens Kim har sat snedkerfirmaet Nordic Handcraft på pause, mens han har haft travlt med at renovere gården.

- Det er også en af de gode ting ved at flytte herud, at vi kan leve af en indtægt. Og så hjælper det også at vi bor to generationer på gården, fortæller parret.

Fra Søborg til Slagelse

Martin Hasling 38 år, Rikke Hasling 37 år og Nikolaj på 2 ½.

Flyttede til Munkebakken i Slagelse fra Søborg.

Parret ville gerne tæt på Rikkes familie i Slagelse og have et rigtigt parcelhus i stedet for en lejlighed i Søborg.

- Rikke kommer oprindeligt fra Slagelse og det er dejligt at komme tæt på hendes familie igen. Vi brugte alligevel ikke rigtigt byen, da vi boede i Søborg og vi havde ikke lyst til at betale de kvadratmeterpriser, som de forlanger i København og omegn, fortæller parret.

Martin kommer oprindeligt fra Sønderjylland og har følt sig godt tilpas fra dag 1.

- Slagelse har en størrelse, som passer mig godt - den er ikke så stor som København. Vi kommer en del i Antvorskov Hallen, hvor Nikolajs fætre spiller håndbold og han er selv lige startet på trille trolle holdet, fortæller Martin.

Han pendler til jobbet hos Novozymes i Bagsværd, mens Rikke har fået job som lægesekretær på Slagelse Sygehus.

Til Korsør - fra Bornholm og fra Smørum

Liselotte Agerskov 60 år og Peter Agerskov 63 fra Bornholm &

Tine Green 47 år og Lars Nielsen 55 år fra Smørum, er blevet næsten naboer i en andelsboligforening i Korsør.

- Vi bor tæt på vandet og en fantastisk natur og huspriserne er vildt meget billigere her. Vi har fået 50 m2 mere plads end vi havde før - og uden trapper. Du kan jo ikke engang få en andelsbolig i Smørum til under en million, fortæller Tine og Lars.

De pendler begge to til København på arbejde, Lars hver dag og Tine seks gange om måneden, fordi hun har døgnvagter.

- Men den der pendlertur er ikke så slem. Det er ikke noget folk skal frygte synes jeg, siger Lars.

For Liselotte og Peter er det børnebørnene i Slagelse, som lokkede dem væk fra Bornholm.

- Huset var blevet for stort da børnene flyttede hjemmefra og så var det i to plan. Nu har vi fået et 12 år gammelt hus i et plan og med gulvvarme, og det er nærmest vedligeholdelsesfrit. Og samtidigt har det været lykken at komme tæt på børnebørnene. De bor på et landsted udenfor Slagelse, så vi er tæt på deres liv nu, fortæller Liselotte og Peter.