Klik og se annoncen

Mandag d. 21. oktober indbyder Autohallen, Toyota i Slagelse, til et helt unikt arrangement. Omdrejningspunktet for denne aften vil være at skabe opmærksomhed omkring veteraner, eksempelvis soldater, med PTSD (posttraumatisk stresslidelse).

Der vil være oplæg med tidligere jægersoldat, Thomas Rathsack, i dag også kendt som forfatter, foredragsholder og ledende instruktør i TV2-programmet Korpset. Herefter beretter deltagere fra en nyligt gennemført kajakekspedition i Grønland om, hvordan de som PTSD-ramte veteraner har valgt at opsøge et unikt fællesskab i foreningen, Veterans In Motion, for at vokse som mennesker, samt vise omverdenen, at man kan nå nye mål i livet, selv med PTSD som følgesvend.

Tjenesten for Danmark i verdens brændpunkter har haft vidtrækkende konsekvenser for mange af de soldater, der er vendt hjem med ar på sjæl og krop. Foredraget vil omhandle en kajakekspedition, hvor de primære deltagere alle er fysisk eller psykisk skadede veteraner. Under foredraget kommer publikum tæt den virkelighed, der gør sig gældende for veteraner med PTSD, samt deres kamp for at vinde det tilbage, de tabte på slagmarken.

Der vil desuden være mulighed for at se udstyr fra ekspeditionen efterfølgende, samt at tale med Thomas Rathsack, samt nogle af deltagerne fra Veterans In Motion.

Aftenen indledes kl. 19, med foredrag ved Thomas Rathsack, med titlen 'Krig og Broderskab'.

Netop broderskabet er Jægerkorpsets bærende sammenhængskraft. Men hvad dækker ordet 'broderskab' egentlig over? Er det blot en romantiserende kliché, eller er der en helt særlig grund til at dette intense kammeratskab og den ekstreme samhørighedsfølelse er så vigtig, når jægersoldater drager i krig? Thomas fortæller desuden om, hvilke bevæggrunde han havde for at drage i krig i mere end to år samt om, hvordan det har påvirket ham. Efterfølgende vil der kl. 20 være foredrag ved deltagere på ekspeditionen, Challenge Greenland.

Autohallen Slagelse har til huse ved Stop 39, på Trafikcenter Allé 1.

Billetter købes enten hos Autohallen eller via www.billetfix.dk