Klik og se annoncen

- Den milde vinter, hvor temperaturen har været præget af skift mellem plus- og minusgrader, har hyppigt fået saltvogne på vejene. Kombinationen af vejsalt med ilt, fugt og metal har gjort betingelserne for rustdannelse på biler helt optimale, konstaterer man hos Dinitrol Center Slagelse, som i weekenden d. 16. og 17. marts klokken 10.00 - 15.00 holder åbent hus på Teknikvej 1, hvor man kan komme forbi og få rusttjekket bilen ganske gratis.

Jan Ole Helbo, der er seniorspecialist i automobilteknik ved Teknologisk Institut, påpeger, at det i det tidlige forår er vigtigt at få en vurdering af bilens rustbeskyttelse, da det er den bedste investering, hvis man ønsker at beholde bilen længe.

- Når temperaturen ligger mellem to og seks grader, er der allermest gang i udviklingen af rust, så umiddelbart efter vinteren bør man få en rustekspert eller et autoværksted til at gennemgå undervognen. Derudover er det i foråret en god idé at give bilen en undervognsvask i en vaskehal for at få saltet vasket af, men kun den ene gang om året, da den hårde spuling kan beskadige rustbeskyttelsen, hvis man gør det ofte, forklarer Jan Ole Helbo.

Fire ud af ti har ingen rustbeskyttelse

En undersøgelse vedrørende undervognsbehandlinger, som analyseinstituttet YouGov har foretaget på vegne af Dinitrol, viser, at 35 procent af bilejerne i Region Sjælland aldrig har givet deres bil rustbeskyttelse.

Når saltet fra vejene kombineres med med fugt og ilt, virker det ifølge Mads Bybjerg, der ejer Dinitrol Center Slagelse, som en katalysator, der får metallet til at ruste hurtigere. Ud over en længere levetid bidrager rustbeskyttelse også til større sikkerhed, fordi rust gør risikoen for personskader større ved færdselsuheld. Han opfordrer derfor alle byens bilejere - ikke mindst dem, der aldrig har fået bilen gennemgået for rust - til at køre forbi Teknikvej 1 den 16. eller 17. marts, hvor rusttjekket tilbydes kvit og frit.