Klik og se annoncen

Af John Hansen

To datoer ligger helt fast for de lokale socialdemokrater i Slagelse og Omegn her i første halvdel af 2020.

For det første den 12. marts - denne aften afholdes der nemlig den årlige lokale generalforsamling.

En forsamling med bl.a. de traditionelle status-taler og opgørelser - normalt fra både formand, borgmester og også regionsrepræsentanter.

MF: Janning eller Joy?

Og så skal det store parti jo også have fundet en afløser for folketingskandidat Tom Block, der jo har trukket sig.

Den nye hersker der stor spænding om - skal det være en lokal eller en kendt udefra?

Eksempelvis nævnes Sofie Janning som en mulighed. Ligeledes kulturminister Joy Mogensen fra Roskilde...

Og så til 1. maj - MF?

Den anden sikre S-arrangementsdato er naturligvis den 1. maj, som i år falder på en fredag.

Her afholdes der, traditionen tro, flere møder og arrangementer - i øvrigt også i Korsør og Skælskør - men et af de helt store og samlende er altid mødet i Anlægget.

Der bydes både på musik, underholdning og hygge. Dertil såvel lokale som udebys talere.

Og blandt årets talere i Anlægget håber S-formand Anne Knudsen at få selveste S-formand og nu statsminister Mette Frederiksen.

Stærk Mette-historik

Selvom Mette Frederiksen naturligvis har en enkelt dårlig oplevelse med i sin historiske bagage fra Slawelse - det år hvor lærere og sympatisanter i Anlægget direkte vendte ryggen til den talende Mette F - så må hun jo have flere gode oplevelser til at opveje den dag.

Således har vi her på redaktionen ofte fortalt om den tale og det 1. majmøde for snart en snes år siden, hvor den unge og da mere blodrøde Mette Frederiksen i et telt på Nytorv holdt en historisk bragende god tale.

Mette fik teltet til at blafre

Vi var der selv og kunne bagefter berette, hvordan teltdugen blafrede og folk betaget lyttede - og sluttede vildt begejstrede.

Masser af klapsalver, pift og positive tilråb.

Alle vi der var i LO- og S-teltet netop den 1. maj, vi glemmer det aldrig!

I en ny situation

'Og jo, vi har inviteret Mette igen og håber, at hun vil komme her til Slagelse,' siger Anne Knudsen med store 2020-forhåbninger i blik og stemme.

Også selvom det nok vil blive en lidt mindre ilter og givetvis mere afdæmpet Mette Frederiksen, man vil få at høre i år.

Blandt andet hvis regeringschefen lidt nærmere skal konkretisere, hvordan de store og vidtløftige løfter og planer skal føres ud i virkeligheden.

Nu sidder Mette jo med den store magt. Og hun gør jo meget ud af alvoren i både sociale uretfærdigheder, børnenes problemer, indvandrerudfordringerne og ghetto'er med parallelsamfund.

Nej tak til Fælledparken

Chancerne for at Mette kommer til Slagelse, de er ihvertfald til stede. Men vi ved også, at der er rift om hende.

Konkurrencen kommer dog ikke længere fra Fælledparken midt i det røde København.

Her har Mette Frederiksen - ihvertfald for en stund - fået nok. Statsministeren og S-formanden har simpelthen meddelt, at hun ikke vil stille op til en 1. maj-tale i Fælledparken. Slet ikke efter sidste års ærgerlige optræden og ballade blandt publikum og demonstranter.

Mette blev afbrudt, forulempet...

Faktisk måtte Mette Frederiksen sidste år - den 1. maj 2019 - afbryde sin tale, idet der udbrød oprørslignende stemning blandt nogle af de, der åbenbart er mere røde og revolutionære end Mette F og hendes gamle Socialdemokrati.

Der blev råbt og hujet af Mette, straks hun kom på scenen til det, der vel skulle have været årets store tale her.

Og så blev der hurtigt både oratorisk og også indimellem korporligt slagsmål mellem diverse grupperinger foran scenen i parken.

Yderligtgående unge i action

Mette Frederiksen forsøgte at kalde til orden og appellere til ikke at slå på hinanden. 'Hold op med at slås', proklamerede hun - og var oprigtigt forfærdet over, at det hele kunne udarte sig sådan.

Blandt andet gik det jo også udover de altid trofaste DSU'ere, der dannede ring og prøvede at støtte deres formand og hele arrangementet i øvrigt.

Tilsyneladende var det et mix af autonome, af sortklædte unge, af yderligtgående - nogle også med sympatier for Enhedslisten - der råbte allerhøjest, om at Mette F & Co. var nogle hyklere, forræddere og pampere med videre.