Klik og se annoncen

Af John Hansen

Blot fem timer efter, at forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, V, og VLAK-regeringen onsdag middag havde spillet ud med sit oplæg til årets store forsvarsforhandlinger, da stillede Socialdemokraternes partiformand Mette Frederiksen straks på Flådestation Korsør.

Ledsaget af bl.a. den lokale NATO-frontkæmper, tidligere MF og nu aktuelle borgmesterkandidat i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen, besøgte Mette F Korsør og dens stolte havn for ved selvsyn at se på forholdene. Og de udviklingsmuligheder, der er for Flådestation Korsør.

Og nordjyske Mette tror mere end nogensinde på behovet for to flådestationer, en i Frederikshavn og en i Korsør.

Korsør som bombemål?

Det har jo længe ligget klart for enhver - og også været understøttet af de fleste andre partier - vel med De Konservative (og Rasmus Jarlov) i spidsen - at der i et kommende bredt forsvarsforlig skal langt flere penge og ressourcer til.

Det har vi også haft anført i disse spalter. Lige siden via for et par år siden - med daværende NATO-udvalgsleder Dyrby som kilde - kunne fortælle, at NATO ønsker en oprustning i Korsør bl.a. med hensyn til at få missiler på fregatterne. Kaliningrad truer os bl.a.

Hvilket implicit selvfølgelig også medfører, at Korsør havn bliver et konkret bombemål for russerne og andre, der måtte være i en evt. fjendes lejr.

950 ansatte - gange to

Under alle omstændigheder så var det rette tid og sted for Mette Frederiksen her onsdag på en lille Danmarksturné også at indfinde sig på den lokale flådestation.

En Flådestation Korsør, der tæller ca. 950 ansatte - og så et lige så stort antal beskæftiget ved afledte effekter. I alt små to tusinde...

Overfor VDonline lod Mette F det klart skinne igennem, at hun kender til flådestationens betydning for Korsør by og Slagelse Kommune. 'Der er tale om en vigtig arbejdsplads. Og Søværnet tæller bestemt med i identiteten i denne by, det ved jeg,' sagde S-lederen bl.a.

Østtrusler og cyber...

Først og fremmest understregede Mette Frederiksen dog ved kajen i Korsør - hvor i øvrigt alle fregatter var ude at sejle - at 'jeg deler Regeringens vurdering af, at der er brug for flere muskler i Forsvaret.

Efter flere år med nedskæringer, er der nu behov for højere prioritering og nye investeringer. Truslen fra øst er reel - og tiltagende.

Dertil kommer cybertrusler med mere,' påpegede Mette Frederiksen, mens en pæn kuling stod ind fra det Storebælt, der 'grænser op' til Østersøen, der mere og mere skal i fokus.

John Dyrby Paulsen er totalt på linie med sin partiformand. Han ser hen til, at Flådestation Korsør ikke blot består - som vi dog har vidst en rum tid - men også at den moderniseres og udvikles, så både Danmark og NATO kan være tilfredse.