Klik og se annoncen

Af John Hansen

Ok, noget var vel lidt mere åndfuldt en andet...

Eksempelvis blev der på den store dag talt salig Søren Kierkegaard inde i hallen - 'har vi glemt at forundre os,' citerede og påpegede HTX-lærer Peter Rygaard Lassen således i en tale.

Men det sidste vi alle så, inden vi gik ind til selve dimissionen, ja det var vel studentervognen med balloner og påskriften:

'Tre år med slid og slæb er slut. Nu står den på sex og sprut'.

Hver ting til sin tid måske...

Skønne, skønne sommer

Traditionen tro gik alle erhvervsskole-folkene fra Slagelse - nu ZBC-Slagelse og Handelsskolen & Teknisk Gymnasium (tidligere Selandia) - igen til Slagelsehallen for at afvikle den årlige, festlige dimission.

Sådan var det fredag formiddag i det skønne sommervejr.

Og atter var der naturligvis stærkt rykind og masser af glade, smilende unge og ældre, da årets program kørte over scenen.

Plads til livsglæden

Flere hundrede dimittender var på plads på de forreste stole, da rektor Niels-Erik Hybholt bød velkommen kl. 10.

Hybholt holdt også dagens store tale - hvor han bl.a. opfordrede de unge til at møde verden med optimisme og tro på egne evner. Man skal ikke sådan lade sig begrænse...

Også andre havde ordet bl.a. elevrådsformand Camilla Erbo Nielsen fra 3.c.

Hun udtrykte, at det allervigtigste de forløbne tre år havde været 'sammenholdet med de mennesker, vi har været sammen med på skolen.'

Camilla sluttede også af med et optimistisk: 'Vi kan klare udfordringerne.'

Afhængighed: sociale medier

HTX-læreren som vi nævnte i starten, havde i øvrigt også et par pointer omkring dagligdagen. Således mente han, at nogle elever desværre havde udvist 'en lidt laissez faire tilgang til undervisningen.'

Ligesom han vel ramte plet med en asocial eller social medie-bemærkning direkte til de unge:

'Sociale medier som facebook har direkte folk ansat for at gøre jer afhængige,' påpegede Peter Rygaard...

Ti minutter senere var nogle unge regulært ved at blive kørt ned af en svingende bil (det var ved gymnasiet på Willemoesvej), da de dalrede og kun koncentrerede sig om deres scheisse mobiltelefoner... mens de altså i et fodgængerfelt bare væltede ud over kørebanen...

Herlig underholdning

Tilbage i Slagelsehallen blev der skam også budt på snacks og drikke, på god musik og sang. Samt flere taler.

De unge var naturligt i forreste række, mens forældre og familie holdt sig lidt mere i baggrunden.

Som sædvanlig var der - både i disse taler og i den altid sublimt, sjove underholdning - plads til store grin og sand livsglæde i løbet af arrangementet.

De festlige kongelige operasangere er altså bare gode i denne skole-sammenhæng. De ta'r kegler gang på gang på gang... Se blot vore fotos!