Klik og se annoncen

Hvem er den bedste tømrer? Hvem klipper bedst? Hvem er bedst med murstenene? Det bliver afgjort til januar, når det går løs til DM i Skills 2020. Her skal Danmarks dygtigste erhvervsskoleelever kæmpe om, hvem der er bedst.

I år bliver konkurrencen med lokal deltagelse. 23-årige Martin Kamper Rysgaard fra Slagelse er nemlig en af de elever, der skal i ilden.

Til daglig går han på brolæggeruddannelsen på NEXT Uddannelse København, og det er også i inden for det fag, at han skal kæmpe mod elever fra hele landet.

- Vi kommer til DM i Skills for at tage det med storm. Vi skal lave den perfekte opgave og så håbe, at vi er bedre end de andre, siger Martin Kamper Rysgaard, der i brolæggerkonkurrencen stiller op med en anden brolæggerelev fra NEXT Uddannelse København, Lasse Holmqvist Hansen.

Øver sig til afsluttende opgave

brolæMakkerparret er barndomsvenner, har boet 500 meter fra hinanden og gået i samme folkeskole, men ved en tilfældighed er de også begge begyndt på brolæggeruddannelsen. Martin Kamper Rysgaard håber, at det kan være med til at sikre sejren i konkurrencen.

Både før jul og også i det nye år fintuner de samarbejdet med intensiv træning forud for konkurrencen, hvor de øver den opgave, de skal løse.

- Vi taler meget om tingene og koordinerer, hvordan vi skal gøre, siger Martin Kamper Rysgaard, der som en del af brolæggeruddannelsen er i lære i Byager's Brolægning.

Ud over forhåbentlig at få et danmarksmesterskab på cv'et, ser den dygtige brolæggerlærling Skills som en god måde at øve sig til svendeprøven, der er den afsluttende opgave på uddannelsen. Ligesom ved DM i Skills løses den opgave på tid.

DM i Skills afvikles 16.-18. januar 2020 i Bella Centret.