Klik og se annoncen

Af John Hansen

Lille Danmark er nærmest pr. tradition en meget stor håndboldnation.

Og Vestsjælland - med spydspidser i bl.a. Slagelse, Korsør, Hashøj, Vemmelev og Løve-Høng - har altid været særdeles godt med indenfor håndboldsporten.

Nu har en ung, lokal spiller ydermere kvalificeret sig til at spille på det danske døvelandshold for kvinder.

Et hold, der her i juli 2018 skal deltage ved VM i Brasilien.

Hashøj og Slagelse HK

Navnet er Malene Møller Huscher, 21-årig fra Slots Bjergby, først håndboldopdraget i Hashøj IF og de seneste år spillende som venstrefløj på Slagelse Håndboldklubs bedste hold.

Forleden weekend prøvede det danske VM-landshold sig af ved to testkampe i Antvorskovhallen - hvor Malene for første gang var med.

Mod to lokale hold

Allerførst besejrede det rød-hvide hold slagelseanske B 91 med 20-16, og lidt senere på lørdagen besejrede man Løve-Høng med cifrene 18-16, efter at have været bagud med fire mål ved pausen.

Selvom Malene (med nr. 15 på trøjen) var rimeligt nervøs før sin debut på nationalmandskabet, så erklærede landstræneren bagefter indsatsen for æstået', hvorfor hun er udtaget blandt de 11-12-spillere, der skal med til VM fra først i juli.

Forinden skal holdet bl.a. samles i en træningslejr i Jylland her omkring midten af juni.

Sydlige Brasilien

De danske VM-kampe skal spilles i Caxias Do Sol i det sydlige Brasilien - ikke vanvittigt langt fra verdens største vandfald, Foz Do Iguazu, og den berømte OL-by Rio de Janeiro.

Og alt tegner til en drømmerejse for alle de danske spillere, der lever med forskellige former og grader af hørenedsættelse og derfor benytter sig ganske meget af tegnsprog.