Klik og se annoncen

Blomster og økologiske krydderurter, friskristet kaffe, most og kirsebærsaft, vin, kød, mælk og oste, de første jordbær, nye kartofler - altsammen fra lokale producenter. Det er blot nogle af de lokale produkter, som fremover bliver lettere tilgængelige, efter Madsamling er flyttet fra Blæsinge og ind i Det Gamle Posthus på Sdr. Stationsvej i Slagelse.

- Madsamling er oprindelig et fransk koncept, som et dansk konsulentfirma for 1½ år siden fik patent på her i landet, fortæller Anette Berg Carlsen, som for et år siden åbnede den lokale madsamling i Blæsinge.

I dag med 400 medlemmer tilknyttet, som kan vælge mellem varer fra 22 producenter.

- Vi åbner for bestilling lørdag morgen og lukker onsdag ved midnat, og fredag kl. 15.30-17.00 er der afhentning, fortæller Anette Berg Carlsen, som håber den mere centrale placering kan sætte yderligere skub i omsætningen.

- Når varerne bestilles, indbetaler kunden pengene, som ligger i 'skyen' frem til lørdag, indtil jeg godkender at kunderne har fået det de har bestilt. Først derefter genereres pengene videre, fortæller Anette Berg Carlsen, som hele tiden er på jagt efter nye producenter.

Ud over de bestilte varer har producenterne også mulighed for at tage ekstra markedsvarer med.

- Har man glemt at bestille, kan komme herned og snuse og blive inspireret, se hvad der er på markedet.

Med lokale producenter menes op til 150 km fra Slagelse. Bl.a. Gartneriet Pilely fra Køge, med f. eks. blomster og økologiske krydderurter. Ostebørsen, med egne produkter som mælk, yoghurt, fløde, græsmælksoste m.m., Bangs Hønniker, Strids Mølle med friskristet kaffe, Gårdagergård most og kirsebærsaft, Skarø økologisk is, Sikani havdrænet salt og knækbrød, Kragerup Gods' spegepølse, Modavi, moderne dansk vin, rød, hvid, bobler og isvin. Slagelse Fiskehus, Mjødbryggeriet fra Løve og Brændehøjgaards forskellige produkter. Se evt. mere på madsamling.dk

Om madsamling.dk

Madsamling har en enkel forretningsmodel: 80% af omsætningen lander hos producenten, 10% hos den lokale ildsjæl, som har påtaget sig værtsskabet og 10% hos Madsamling for at drive og udvikle online handelsplatformen.

Det koster intet for producenter og medlemmer at blive en del af en Madsamling. Producenterne udbyder hver uge deres varer i sæson til en fair pris, som de selv bestemmer.