Klik og se annoncen

- Vi står overfor en flytning og ombygning i nye, flotte lokaler, og vi glæder os helt vildt til at give vores dejlige kunder en endnu bedre oplevelse. Vi flytter butikken lidt, men forbliver i Bilka, fortæller Jeanette Kroman, der er butikschef hos Louis Nielsen i Bilka Slagelse.

- Indtil den nye butik står færdig i maj, åbner vi en midlertidig butik udenfor Bilka, hvor vi også får fine faciliteter, så her bliver rig mulighed for at få taget et sundhedstjek, få rettet brillerne og købe nye briller og linser. Præcist de samme muligheder, som vi altid byder på, supplerer Stine Skov, der er chefoptiker i butikken.

Butikken er helt lukket i to dage, den 10. og 11. januar, inden den midlertidige butik åbner fredag den 12. januar, og altså er åben, indtil den spritnye butik ser dagens lys midt i maj.

- Vi fejrer åbningen af den midlertidige butik fredag den 12. januar, så kig endelig forbi, opfordrer Stine Skov.

Lysere lokaler og bedre indretning

Den nye butik får et stort ansigtsløft, så lokalerne bliver lysere og venteområdet bliver større. Samtidig indrettes butikken med et dedikeret rum til synstest med sundhedstjek, som giver de helt optimale forhold for det vigtige sundhedstjek af øjnene.

- Kunderne vil opleve en endnu roligere butik, som giver en bedre oplevelse, både i venteområde og til syns- og sundhedstjekket, fortæller Jeanette Kroman.

Optikerbutikken indrettes også med den nyeste teknologi i form af en såkaldt synsfeltsscreener.

- Simpelt fortalt kommer grøn stær oftest snigende med en gradvis nedsættelse af det perifære syn, og når man først selv opdager en indsnævring af ens synsfelt, er man som regel allerede så langt i sygdomsforløbet, at der er gjort permanent skade på synet, forklarer chefoptiker Stine Skov.

Det skal den nye maskine således være med til at forhindre, idet den via helt ny teknologi kan være med til at afdække og finde grøn stær hos en kunde, og dermed bidrage til behandling endnu tidligere i sygdomsforløbet.

Et sundt syn

At Louis Nielsen som optikerkæde rækker ind i et sundhedsområde som for eksempel med de nye synsfeltsscreener, er ikke noget nyt. I flere år har butikken arbejdet med grundige sundhedstjek af øjnene i forbindelse med den almindelige synstest, og her opdager de løbende kritiske sygdomstegn.

Således har optikerkæden nu over 200 dokumenterede sager, hvor der er registreret enten syns- eller livstruende sygdomme i forbindelse med et sundhedstjek.

En af dem er 37-årige Nick Okholm, der gik en tur til Louis Nielsen for at få taget en synstest. Her opdagede optikeren alvorlige sygdomstegn, og efter blot få timer lå Nick på Aarhus Universitetshospitals operationsbord, hvor et hold speciallæger måtte fjerne en hjernesvulst fra hans hoved.

- Helt så dystert er det heldigvis kun sjældent, men ikke desto mindre illustrerer Nicks historie vigtigheden af at huske de regelmæssige synsundersøgelser, da synet og øjnene udvikler sig hele livet, siger fortæller Stine Skov.