Klik og se annoncen

I Jylland er påsken en kæmpe begivenhed hvad angår kunstudstillinger. Stort set alle jyske gallerier og kunstnere holder åbent i påsken, og folk valfarter til og arrangerer kunstture til forskellige udstillinger rundt omkring i Jylland.

Hen over vinteren har de lokale gallerier fra Slagelse centrum og den nærmeste omegn sammen med Slagelse Kunstforening sat sig for at skabe en pendant til det jyske begreb 'påskekunst,' og de vil nu forsøge at lokke kunstinteresserede gæster fra nær og fjern til Slagelse.

LÆS OGSÅ: Møller i mejeriet: Fantastiske keramiske værker

Ikke kun påsken

Gallerier og kunstforening oplyser, at det er et helt nyt samarbejde, som ikke kun drejer sig om påsken. Gruppen har været samlet nogle gange for at drøfte samarbejde frem for konkurrence.

- Vi er en gruppe af nye og erfarne folk fra store og små gallerier samt Slagelse Kunstforening, som siden efteråret er mødtes for at drøfte, hvordan vi kan hjælpe hinanden, skabe synergi, stærk identitet og samlet set tiltrække og inspirere flere kunstinteresserede gæster i stedet for at betragte hinanden som konkurrenter, udtaler man fra gruppen.

LÆS OGSÅ: Kunst, lys og påskeløb for børn

Kunst, indretning m.m.

Gruppen af gallerier er også på andre parametre forskellige. F. eks. er nogle særligt stærke på glaskunst, andre har speciale i moderne billedkunst, nogle har sanserum i deres galleri, nogle tilbyder hjælp til indretning og kunst i virksomhederne, mens andre sælger deres egen kunst og tilbyder kunstforedrag.

Endelig er Slagelse Kunstforening en solid sparringspartner med deres store erfaring og en finger på pulsen ift. hvilke tendenser, der er oppe i tiden.

De forskellige kvaliteter og kompetencer hos gruppens medlemmer kommer alle til gode i det nye samarbejde. I stedet for bare at afvise et spørgsmål eller en efterspørgsel, som vi ikke selv kan efterkomme, vil vi fremover henvise til hinanden, og også på anden vis fremme samarbejdet.

- I første omgang er vi blevet enige om, at vi alle holder åbent i påskedagene, og samtidig indrykker vi fælles annoncer i både lokale og landsdækkende medier for på den måde at skabe interesse om projektet og forhåbentlig tiltrække kunstinteresserede ikke kun fra nærområdet men også fra fx hovedstadsområdet.

Mht. åbningstider er der ikke nogen fælles norm. I stedet henvises til de enkelte galleriers hjemmesider samt avisannoncerne. - og omtalerne her på siden.

Medvirkende
gallerier:

Galleri-jethoni.dk
Jesper Thomas Nielsen
Sorøvej 11
Slagelse
www.galleri-jethoni.dk

Kunstgalleriet i Slagelse
Johnny Persson
Bredegade 4, st. tv.
Slagelse
www.kunstgalleriet.dk

MØLLER i Mejeriet:
Finn Møller
Støvlebækvej 1A
Slagelse
www.kunstmejeriet.dk

SIMONNE.DK
Simonne Gorju
Klingeberg 14
Slagelse
www.simonne.dk

Slagelse Kunstforening:
Røde Tårn
Træskegården
Slagelse
www.slagelsekunstforening.dk

ST. GALLA
Branka Lugonja
Strandvejen 119
Slagelse
www.stgalla.dk

LÆS OGSÅ: Salon i Galleri-Jethoni.dk
LÆS OGSÅ: Kunst i Røde Tårn i påsken